ZEISS Vision Care publiceert resultaten van onderzoek naar myopiecontrole

ZEISS Vision Care kondigde op de jaarlijkse bijeenkomst van de Association for Research in Vision and Ophthalmology (ARVO) de resultaten aan van zijn nieuwste onderzoek naar de voordelen van MyoCare, zijn lenzen voor myopiecontrole, voor Aziatische en Kaukasische kinderen. 240 Chinese kinderen en 304 Kaukasische kinderen in Spanje en Portugal, allemaal in de leeftijd van 6 tot 13 jaar en met refractieafwijkingen van -0.75D tot -5.00 D, namen deel aan de klinische onderzoeken. De Chinese studie duurde 12 maanden terwijl de Europese studie zes maanden duurde. Het bedrijf analyseerde de prestaties van zijn MyoCare en MyoCare S-lenzen, respectievelijk voor kinderen jonger dan 10 jaar en ouder dan 10 jaar, in vergelijking met standaard enkelvoudige brillenglazen.

Bij Aziatische kinderen berekende het bedrijf dat ZEISS MyoCare de progressie van bijziendheid vertraagde met gemiddeld 0,31 D en 0,13 mm (relatieve effectiviteit van 48% en 41%) en ZEISS MyoCare S-brillenglazen vertraagden de progressie van bijziendheid met gemiddeld 0,29 D en 0,11 mm (relatieve effectiviteit van respectievelijk 45% en 34%). Bij Kaukasische kinderen zei ZEISS Vision Care dat het gebruik van ZEISS MyoCare brillenglazen resulteerde in een vermindering van de myopieprogressie met gemiddeld 0,15 D en 0,07 mm (relatieve effectiviteit van 63% en 77%).

Wat betreft het verschil in relatieve effectiviteit tussen de twee groepen, legde Padmaja Sankaridurg, hoofd global myopia management bij ZEISS, uit dat de meting de neiging heeft om een groter getal te geven wanneer de algehele progressie laag is, zoals het geval was bij Kaukasische kinderen die werden getest over een periode van 6 maanden in plaats van 12 voor Aziatische kinderen.

“Het absolute verschil tussen de groepen is een betere indicator van waar de dingen staan en de reden waarom we deze waarde als eerste geven bij alle gegevens. Het veld en de gemeenschap zijn echter veel meer geïnteresseerd in de relatieve procentuele waarde (ondanks de onvolkomenheden) en daarom geven we die ook”, voegde ze eraan toe.

Bovendien verminderden beide lenzen het risico op snelle progressie (≤ -0,75 D of meer per jaar), aldus de aankondiging.

 

Bron: Eyewear Intelligence

 

Tags: