SNOB Milano en ZEISS maken samen clip-onbril voor golfers

ZEISS Sunlens heeft voor SNOB Milano een specifiek brillenglas voor golf ontwikkeld dat voornamelijk is afgestemd op twee fundamentele kleuren van het kleurenspectrum: blauw en groen. In het bijzonder het blauwe licht dat wordt gereflecteerd door de witte bal en het groene licht, dat overheerst, dat wordt gereflecteerd door de golfbaan.

Er zijn veel voordelen van de ontwikkelde lens: betere diepteperceptie, contrastrijk zicht en betere detectie van de witte bal op de green. De nieuwe lens biedt een helderder gezichtsveld met maximale beelddefinitie en stelt je in staat om de witte bal tijdens de swing beter te herkennen in vergelijking met de groene achtergrond van het gras en het blauw van de lucht. Tot slot zorgt de vermindering van groen licht ervoor dat het oog een contrastrijk zicht heeft op het gezichtsveld, vooral bij wisselende lichtomstandigheden of op bewolkte dagen.

De officiële lancering vond plaats op 15 juni ter gelegenheid van de eerste SNOB Milano trophy, georganiseerd op de Golf Club van Castelconturbia, een gelegenheid om de voordelen van dit brillenglas direct en live te testen.

“Wederom hebben we in ZEISS Sunlens een betrouwbare partner gevonden, met aandacht voor de wensen van de klant en natuurlijk van de hoogste kwaliteit”, aldus Tommaso Bossetti, oprichter van Snob. “De introductie van een extra sportclip stelt ons in staat om nog concurrerender te zijn en ons publiek een drievoudige gebruiksfunctie te bieden met één bril: optisch, zonnebril met onze klassieke clip-on en sport-georiënteerd dankzij de nieuwe clip-on”.