Zegna | duurzaamheid, luxe en mannelijke elegantie

Het rijke verhaal van het Italiaanse modehuis Zegna is doordrenkt met een voortdurende focus op verantwoord produceren en ondernemen. Terugkijkend naar 1910 zien we Ermenegildo Zegna de fundamenten leggen voor een toekomst waarin natuurbescherming en ethisch zakendoen centraal staan.

 

Zegna’s oorsprong ligt in de wereld van wol, waar een gemeenschap groeide rondom hun wolfabriek. Een opmerkelijke ontwikkeling was het ontstaan van het indrukwekkende Oasi Zegna, een 100 km2 groot natuurgebied op wat ooit een berghelling was. De reis van ‘van vezel tot kledingstuk’ is doordrenkt met duurzame waarden, en Zegna heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijde luxegroep in de modewereld. Onder hun paraplu bevinden zich de merken Zegna (exclusief voor heren) en Thom Browne (voor zowel heren als dames). Zegna draagt zelfs bij aan de creatie van Tom Ford-kleding, vervaardigd in Italië.

 

Exclusieve eyewear ‘for men only’

De visie en stijl van Zegna manifesteren zich niet alleen in kleding, maar ook in exclusieve eyewear, speciaal ontworpen ‘for men only’. Dit seizoen heeft Zegna een reeks nieuwe monturen uitgebracht, vervaardigd van hoogwaardige materialen en acetaat, die samensmelten tot verfijnde ontwerpen. Veel acetaat monturen zijn voorzien van neuspads voor een optimaal draagcomfort. Het resultaat is een unieke stijl die mannelijke elegantie belichaamt, en de tijdloze waarden van Zegna blijft weerspiegelen.

 

MEER INFORMATIE

www.marcolin.com

Tags: ,