Alcon zet in op jonge en actieve consumenten met Dual Wear

Net als vorig jaar zet Alcon deze zomer Dual Wear in het zonnetje. De focus van de campagne rond het dragen van daglenzen naast een bril ligt op Generatie Z, jongeren van 15 tot 30 jaar. Zij zijn potentiële lensdragers, reizen veel, zijn actief en staan open voor nieuwe technologieën. De campagne loopt tot medio september en is opgebouwd rond Precision1™ en Dailies Total1™. Een mooie business opportunity voor u als oogzorgprofessional!

 

Het festival- en vakantieseizoen staat garant voor een groeiende vraag naar daglenzen, vooral onder jongeren. Op de consumentenleaflets die Alcon ontwikkelde als onderdeel van de campagne, staat duidelijk aangegeven in welke omstandigheden contactlenzen de beste zichtoplossing zijn, inclusief een QR-code om uit te vinden hoe makkelijk het is.

 

WATER SURFACE

PRECISION1™ daglenzen en DAILIES TOTAL1™ zijn volgens Alcon bij uitstek geschikt om te starten met lenzen. Beide lenzen zijn gebaseerd op de Water Surface-technologie. Ze bieden een optimaal draagcomfort omdat ze een ingrediënt vrijgeven dat van nature voorkomt in tranen1. Zo helpt het oppervlak van DAILIES TOTAL1™ daglenzen contactlensgerelateerde droogheid te verminderen1-2. PRECISION1™ daglenzen bevatten >80% water aan het oppervlak, wat langdurig comfort garandeert3-4. Voor DAILIES TOTAL1™ is dit ~100% en het oog komt bij deze lenzen enkel in contact met een zacht kussen van vocht2,5. 

 

TOOLKIT

Om met de campagne de juiste consumenten te bereiken, heeft Alcon diverse marketingmaterialen ontwikkeld die in uw optiekzaak en contactlenspraktijk kunnen worden ingezet. We noemden al het consumentenleaflet, maar er zijn ook bijvoorbeeld mooie visuals voor uw eigen social media beschikbaar. Alle off- en online communicatie is natuurlijk gericht op de potentiële, jonge lensdrager of dual wear-klant. Doe er uw voordeel mee.

 

VOOR MEER INFO: www.myalcon.com/be 

 

1 Pitt WG, Jack DR, Zhao Y, Nelson JL, Pruitt JD. Loading and release of a 
phospholipid from contact lenses. Optom Vis Sci. 2011;88(4):502- 506. 

2 Thekveli S, Qui Y, Kapoor Y, et al. Structure-property relationship of 
delefilcon A lenses. Contact Lens Anterior Eye. 2012;35(Suppl 1):e14. 

3 PRECISION1 (DDT2) Lens with Smart Surface study; Alcon data on file, 2019. 

4 Fogt J, Patton K. Long day wear experience with water surface daily disposable 
contact lenses. Clin Optom. 2022(14):93-99 

5 Angelini TE, Nixon RM, Dunn AC, et al. Viscoelasticity and mesh-size at the 
surface of hydrogels characterized with microrheology. Invest Ophthalmol Vis Sci. 
2013;54:E-abstract 500. 


Voor indicaties, contra-indicaties en waarschuwingen verwijst Alcon u naar 
de gebruiksaanwijzing van het betreffende product. 

Contactlenzen zijn medische hulpmiddelen. 
©2024 Alcon Inc. BNLX-DT1-2400026 05/2024

Tags: