Verhoog je brillenverkoop tot wel 40% met het Best Seller concept van Monoqool

Reserveer 40 plekjes voor Monoqool & Vision Compant zorgt ervoor dat u minstens 60 Monoqools verkoopt in één jaar. Op die manier zetten ze uw investering in 40 modellen om in een jaarlijkse omzet van minimum 60 tot 80 monturen.

Focus u op de 50 bestsellers!

Het ‘Icon Best Seller Concept’ bestaat uit een actuele selectie van de 50 populairste modellen uit het assortiment van Vision Company. Dit overzicht helpt u het ideale Monoqool gamma te kiezen om de verkoop en rentabiliteit van uw winkel te verhogen.

Top sellers worden tot 7x meer verkocht dan een standaard montuur

Het best verkochte montuur MM99 is een tijdloos product dat steeds weer verkoopt. U heeft maar liefst 7 keer meer kans om dit montuur te verkopen in vergelijking met een gemiddeld presterend montuur.

Een hoge voorraadrotatie is gelijk aan een snel rendement van uw investering

Een hoge voorraadrotatie zal de dode voorraad verminderen, die normaal moeilijk te vermijden is en bovendien de winst van de winkel aantasten.

Bijvoorbeeld, met een investering in 40 monturen en een voorraadrotatie van 2, halen we een verkoop van 80 monturen per jaar. Met andere woorden, uw investering in 40 monturen, is binnen de 6 maand terugverdiend.

De perfecte mix

Kiest 60 tot 80% monturen uit het ‘Best Seller Concept’ en mix ze met 20 tot 40% meer unieke en kleurrijke, emotionele monturen.

Kies de beste man-vrouw ratio voor uw winkel

Kies voor een goede verhouding tussen mannen en vrouwen monturen geschikt voor uw winkel en publiek. Zijn 80% van uw klanten mannen? Stem dan ook uw best seller monturen hierop af.

Het ‘Icon Best Seller’ monturen hebben de neiging om om uit het zwart/grijs/blauw kleurenpallet te komen. Spice it up met enkele bestsellers in andere kleuren en voeg kleurrijke monturen uit de meer emotionele reeks toe om de rekken er eye-catching en uitnodigend te laten uitzien.

Herbestel wekelijks uw best-sellers

Veel van onze goed verkopende Monoqool zaken zijn gedisciplineerd in het elke week opnieuw bestellen van bestsellers om de voorraad aan te vullen.

Door bestsellers meteen opnieuw te bestellen, zal het verkooppotentieel zeer hoog blijven. U kunt het vergelijken met een voetbalteam waarbij de coach de beste spelers eruit haalt meteen na het scoren van een doelpunt. De coach zal het geen week meer volhouden in deze job. Het is echter de fout die door veel optiekzaken week-na-week gemaakt wordt.

Bestel best-sellers and maximaliseer uw verkoop! Dit is onze eenvoudige & effectieve tip, een must-do voor het behalen van succes met het ‘Best Seller Concept’.

De resultaten

Winkels die het concept volgen, bereiken een voorraadrotatie van 1.5 tot 2.5

40 Monoqool monturen in de rekken kunnen een jaarlijkse verkoop van 80 monturen of meer representeren. Dit is de ervaring van meerdere winkels die actief werken met het ‘Best Seller Concept.

Verkoop dezelfde best sellers 5 tot 8 keer per jaar

Om een hoge stockrotatie te bereiken, is het essentieel om uw stock aan te vullen met dezelfde best sellers. Goede winkels, kunnen 1 en dezelfde best-seller (zoals de MM98) 5 tot 8 keer per jaar verkopen.

De 6 stappen om van start te gaan met het Best Seller Concept:

  1. Bepaal het aantal Monoqool monturen – min 40
  2. Bepaal je percentage aan best sellers en ‘emotionele’ monturen (idealiter bestsellers 60-80% en emotionele monturen 40-20%)
  3. Kies de best-sellers volgens uw bovenstaande gekozen ratio
  4. Kies de emotionele monturen volgens uw bovenstaand gekozen ratio
  5. En verkopen maar!
  6. Herbestel wekelijks uw bestsellers!

Leest u graag de volledige brochure?

www.vision-company.be/uploads/pages/MQ_Icon_Bestseller_Concept_korr3.pdf
www.vision-company.be/uploads/pages/MQ_icon_concept_salestool_korr5.pdf

Wenst u meer info? Contacteer Vision Company via info@vision-company.be of 09/232.37.20