Veel nieuwigheden bij HOYA

De stand van HOYA was tijdens Silmo voortdurend bomvol bezoekers. Daar was genoeg reden voor: HOYA lanceerde namelijk heel veel nieuws. Allereerst, in avant-première, de nieuwste, meeste geavanceerde premium brillenglazencoating MEIRYO, dan de presentatie van maar liefst 25 publicaties over MiYOSMART, waarmee HOYA inzet op ‘evidence based’ oplossingen, én de aankondiging dat het partnership met Van Hopplynus Ophtalm verdere uitbreiding neemt. Ook de nieuwe zonneglazen MiYOSMART Chameleon en MiYOSMART Sunbird werden uitgelicht.

Met een uitzonderlijke helderheid, krasbestendigheid en UV-bescherming beschikt Hi-Vision MEIRYO over de meest effectieve combinatie van eigenschappen voor langdurige glasbescherming en helder zicht. De naam MEIRYO is afgeleid van het Japanse woord ‘helderheid’. MEIRYO verwijst zowel naar de Japanse oorsprong van HOYA als naar de technologische kwaliteiten van deze innovatieve coating. De naam MEIRYO staat voor duurzame kwaliteit en superieure helderheid. De coating wordt officieel gelanceerd in januari 2024, maar geïnteresseerde opticiens kunnen zich nu al registreren om in avant-première meer te vernemen over de uitzonderlijke producteigenschappen en verder geïnformeerd te worden zodra de premium coating bestelbaar is via HoyaiLog.

Aantoonbaar de beste
Tom Buysse, Commercial Manager (Vlaanderen) Hoya Lens Belgium, legt uit: “Coatings behoren tot de paradepaardjes van HOYA; denk maar aan Hi-Vision LongLife. HOYA is toonaangevend in coatings. Uit een omvangrijk consumentenonderzoek dat we hebben laten uitvoeren, blijkt de grootste bezorgdheid van eindconsumenten het makkelijk kunnen reinigen van de glazen te zijn. Dan volgen de krasbestendigheid en dan de reflectie. MEIRYO speelt hierop in. MEIRYO biedt superieure helderheid die langer meegaat1, beste duurzaamheid in zijn klasse2, uitzonderlijke helderheid met 56% lagere restreflectie5, tot 2,5x betere krasbestendigheid en meer dan 10x langer eenvoudig schoon te maken dan de beste coatings van grote concrrenten3,4. We kunnen stellen dat dit HOYA’s beste coating tot nog toe is.

Evidence based oplossingen
Met de ‘vertrouwen door bewijs’-bewustwordingscampagne onderstreept HOYA het belang om myope kinderen met wetenschappelijk bewezen oplossingen te behandelen. HOYA presenteerde tijdens SILMO maar liefst 25 publicaties over MiYOSMART, en zet hiermee in op ‘evidence based’ oplossingen. “Dat is ongekend, 25 publicaties”, zegt Tom. “We hebben ons doorlopend onderzoek van zes jaar en intussen ook Europese studies en combinatiestudies met andere behandelingen zoals atropine. MiYOSMART loopt goed en de groei is supermooi. MiYOSMART is in myopie management een standaard geworden. HOYA investeert veel in onderzoek en studies en biedt opleidingen aan, om experts te creëren in myopie management. Wij blijven daarin actief ontwikkelen”. De nieuwste innovaties binnen MiYOSMART zijn het verkleurende glas Chameleon en het zonneglas Sunbird. Beide zijn sinds enkele maanden op de markt en worden goed onthaald.
David Dieltjens, Commercial Manager (Wallonië – G.H. Luxemburg) Hoya Lens Belgium en Commercial Manager Seiko Optical Belux, licht de nieuwe glazen toe: “Chameleon is een fotochromatische technologie die specifiek ontwikkeld is voor MiYOSMART en dat maakt het uniek op de markt. Het is heel complex om deze speciale glazen verkleurend te maken, maar het is gelukt. Het glas verkleurt ook heel snel, wat voor kinderen esthetisch gezien belangrijk is.

Sunbird is de zonneglasversie, het is een grijs gepolariseerd glas dus het verhoogt het contrast en geeft 100 procent UV-filtering. Dankzij Chameleon en Sunbird kunnen kinderen heel de dag door, heel het jaar door, gebruikmaken van de D.I.M.S.-technologie, hetgeen de draagtijd en het effect van de behandeling ten goede komt”.

Nieuw: slijpautomaten
Tijdens SILMO kondigde de Hoya Vision Care groep Belux eveneens aan dat het partnership met Van Hopplynus Ophtalm verdere uitbreiding neemt. Voortaan krijgen opticiens-optometristen naast toegang tot onder andere Nidek-refractieapparatuur ook toegang tot het volledige gamma Nidek-slijpautomaten, aan interessante financieringsvoorwaarden. Zowel Hoya Lens Belgium als Seiko Optical Benelux zijn bereid te investeren in uw optiekzaak. Informeer bij uw HOYA- of Seiko-area sales manager naar de mogelijkheden.

Tags: