NEUBAU presenteert nieuwe avant-garde modellen van duurzaam acetaat

Het Oostenrijkse brillenmerk NEUBAU EYEWEAR, dat bekend staat om zijn hoogwaardige kwaliteitsdesign op basis van een duurzame merkfilosofie, lanceerde in september 2022 zijn eerste collectie van duurzaam acetaat. Vanaf januari 2023 voegt NEUBAU nu vijf nieuwe optische designbrillen toe die gemaakt zijn van het puur plantaardige materiaal als uitbreiding van de succesvolle collectie ‘Shapes of Motion’.

Terwijl de eerste collectie moderne designklassiekers presenteerde, wordt de nieuwe editie gekenmerkt door zijn gedurfde en avant-gardistische vormen. Een perfecte balans met het expressieve ontwerp wordt gecreëerd door klassieke en zorgvuldig geselecteerde kleuren die de modellen een bijzondere intensiteit en diepte geven. In het centrum van de collectie van 100% duurzaam materiaal zijn de modellen FREDDY en QUINN als gedurfde statement pieces met heldere kleuren. Met grafische vormen presenteren KATHARINA en MIKA zich als bijzonder moderne ontwerpen waarvan de discrete en transparante kleuren de huidige trends weerspiegelen. Felle kleuren staan centraal bij het ronde montuur MICHI. Gedetailleerde elementen en grafische accenten geven deze vorm zijn buitengewone karakter.

Na de eerste editie richt ook de tweede editie van ‘Shapes of Motion’ zich op handgeselecteerde en duurzame materialen. Natuurlijk acetaat is een puur plantaardig materiaal dat is samengesteld uit katoen en hout. In tegenstelling tot traditioneel gebruikte acetaten wordt dit duurzame materiaal gemaakt zonder schadelijke componenten en gebruikt het alleen weekmakers op plantaardige basis. Daardoor wordt het materiaal beschouwd als biologisch afbreekbaar en bijzonder milieuvriendelijk. Een tempel van hoogwaardig bèta-titanium geeft de collectie een perfecte balans tussen minimalistische elementen en avant-gardistisch design.

Alle vormen worden ontworpen en met de hand gemaakt in de koolstofneutrale productiefaciliteit in het hart van Oostenrijk. De optische monturen FREDDY, QUINN, KATHARINA, MIKA en MICHI zijn elk verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen vanaf januari 2023 voor een prijs van 395 euro.