NEUBAU EYEWEAR ontvangt MIDO CSE Award voor duurzaamheid

Het Oostenrijkse brillenmerk NEUBAU EYEWEAR kreeg dit jaar op de MIDO de eerste CSE – Certified Sustainable Eyewear Award in de categorie “Sunglasses Europe” voor hun bijzondere inzet op het gebied van duurzaamheid. Het duurzame brillenmerk won met hun model “ROMY”, dat is gemaakt van het 100% plantaardige materiaal natural3D met behulp van innovatieve 3D-printtechnologie in een no-wastemethode.

Het montuur “ROMY”, 100% plantaardig en ge-3D-print

De jury van deskundigen evalueerde de genomineerde producten op basis van gedetailleerde criteria over hun milieu- en sociale impact, rekening houdend met de volledige levenscyclus van het product. De criteria omvatten recycling van materialen, minimalisering van het verbruik in productie- en distributieprocessen, optimaal gebruik van de toeleveringsketen, eliminatie van afval, recyclebaarheid en gebruik van hernieuwbare energie. De motivatie van de winst was gebaseerd op de volgende factoren, die bij NEUBAU als beste uit de bus kwamen: handgemaakte producten, een lokale en koolstofneutrale productie in het hart van Oostenrijk, het innovatieve 3D-materiaal op plantaardige basis, evenals een duidelijke en doeltreffende communicatie die duurzaamheid en esthetiek combineert.

De prijs benadrukt vooral de merkfilosofie van NEUBAU, die sinds de oprichting van het merk in 2016 gebaseerd is op een hulpbronnenefficiënte productie van esthetische, hoogwaardige en duurzame brillen. “Deze prijs heeft een speciale betekenis voor ons en is het bewijs dat duurzaamheid, hoge kwaliteit en verfijnd design hand in hand gaan. Industriebrede erkenning van deze aard geeft ons nog meer motivatie op ons pad om nieuwe innovatieve en grondstofbesparende oplossingen te vinden bij de productie van brillen”, aldus Daniel Liktor, Managing Director NEUBAU.

Vorig jaar vierde NEUBAU samen met de Silhouette Group haar grootste succes tot nu toe wat betreft de duurzaamheidsmijlpalen. In 2022 werd de productiefaciliteit in Linz door TÜV Oostenrijk gecertificeerd als koolstofneutraal (met compensatie). Om transparant te zijn in hun communicatie geeft NEUBAU ook een gedetailleerd overzicht van hun duurzaamheidsverbintenissen in hun Duurzaamheidsgids, die toegankelijk is op www.neubau-eyewear.com.

De CSE Award is niet de eerste erkenning die NEUBAU heeft gekregen. In september 2022 won NEUBAU de SILMO d’Or “Prix Spécial du Jury” voor het futuristische ontwerp “XENON”. Deze twee prijzen binnen één jaar zijn het zoveelste bewijs dat design en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.