Vanaf 8 juli op de mat: Eyeline Magazine

De term ‘myopietsunami’ duikt steeds vaker op in gesprekken over myopiebeheer. Experts waarschuwen voor een aanzienlijke toename van bijziendheid, wat niet alleen een probleem vormt voor de betrokkenen, maar ook voor de samenleving als geheel. Dit probleem vertaalt zich bijvoorbeeld in stijgende zorgkosten. “Elke dioptrie die we kunnen verminderen, is van groot belang,” stelt Erin Tomiyama in een recent interview. “Met slechts 1 dioptrie vermindert men het risico op toekomstige oogzorgcomplicaties.”

 

Deze urgente kwestie is voor ons aanleiding geweest om een speciale editie te wijden aan myopiebeheer, gecombineerd met kindermonturen. We hebben een reeks artikelen samengesteld, waarbij we onder andere spraken met twee kinderbrillenspecialisten: Toop, met winkels in Leuven en Edegem, en Kinderoptiek Ziezo. Daarnaast deelt Eef van der Worp zijn inzichten over het beheer van myopie, terwijl Daisy Laan en Merel Kanters hun uitgebreide kennis hierover bespreken.

Hoewel er al veel kennis beschikbaar is, blijven er nog nieuwe ontdekkingen te doen op het gebied van myopiebeheer. We zullen u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.

 

Alvast veel leesplezier!