Nathalie Blanc wint prijs voor mooiste zonnebril

Afgelopen zaterdag 18 maart was een dag vol emoties voor de Franse ontwerpster Nathalie Blanc, die aanwezig was op de internationale Vision Expo in New York. De ontwerpster werd door de beroepsgroep geprezen tijdens de prijsuitreiking voor de beste creaties van het jaar. De Clara, verkozen tot beste zonnebrilcreatie van 2023, is het sterkste model van de collectie COLORSTALGIA van Nathalie Blanc Paris. Gemaakt met een acetaatplaat van 10 mm is het een echte sculpturale uitdaging die dikte en vervorming combineert.

Een uitzonderlijk werk geïnspireerd door de jaren 60. Nathalie omschrijft deze creatie graag als het symbool van die tijd toen ‘alles mogelijk was’: zowel op het gebied van kleuren als materialen. Voor de ontwerpster betekent deze internationale prijs ‘een echte erkenning van het werk van haar hele team en het Huis om de Franse knowhow te promoten en verdedigen buiten de grenzen van Europa en markeert het de versnelling van het merk en zijn internationale ontplooiing’.

Na twee prijzen op de SILMO voor Nathalie Blanc in 2018 en 2020 is de VS nu de place to be, zes maanden na de ondertekening van een partnerschap met de distributeur Ultimate Vision, de luxe dochteronderneming van Amy America. Nathalie Blanc: “Samen markeren we een nieuwe pagina in de geschiedenis van het Huis. Dankzij de steun van onze trouwe klanten, partneropticiens, distributeurs en het hele team staan we op een strategisch moment voor het merk en zullen de komende maanden gevuld zijn met nieuwe producten en nieuws”.