EVIL EYE atleten Joppe en Kyan wereldkampioen U21 beachvolleybal

Dankzij een crowdfunding en een perfect parcours werd hun droom werkelijkheid. Evil Eye atleten Joppe Van Langendonck (20) en Kyan Vercauteren (19) kroonden zich afgelopen maandag tot hun eigen grote verbazing tot wereldkampioen beachvolleybal bij de U21. “Ik denk dat we het nog altijd niet kunnen geloven”.

 

Deze zomer speelde Joppe voor het eerst mee met de ROADSENSE met LST Red Mirror glazen van evil eye tijdens de Belgian Beach Tour Masters in Brussel, waar hij de zilveren medaille behaalde met zijn vaste teamgenoot Christophe Witvrouwen. Het stond dus in de sterren geschreven dat een grote titel niet meer veraf was!

Een paar maanden later staan jonkies Vercauteren (19) en Van Langendonck (20) met hun voeten op Thaise bodem. Hun doel: een plekje bij de beste 8 duo’s van de wereld bemachtigen.

 

 

Al voelen de Belgen snel dat de loting hen meezit. “We kregen niet de moeilijkste landen voorgeschoteld in de groepsfase, dus dat was een mooie binnenkomer. Ook daarna ontweken we de toppers.” Maar wie wereldkampioen wil worden, komt ooit de kleppers tegen. Topfavoriet Frankrijk wachtte zijn noorderburen op in de halve finale. “We waren realistisch en dachten toen dat we een partij om het brons zouden spelen,” blikt Vercauteren terug, ondanks de ongeslagen reeks. “Pas toen de topfavoriet voor de bijl ging, was het geloof er helemaal. Als het dan toch mogelijk was om de wereldtitel te pakken. Waarom niet, hé?” gaat hij voort. De gouden medaille volgde enkele uren later na – opnieuw – een thriller tegen Oostenrijk.

 

 

Joppe en Kyan zullen ook volgend jaar schitteren met een Evil Eye sportbril op hun neus. Zet daarbij hun kwaliteiten en ongelofelijke honger naar winst, en ze zijn niet meer te stoppen!

 

BRON: https://sporza.be/nl/2023/11/12/joppe-van-langendonck-en-kyan-ver
cauteren-zijn-wereldkampioen-be/