Club Flanders, dé kennisavonden voor ambitieuze opticiens

Van technische inzichten en verkoopinstrumenten tot keynotes over de toekomst van onze sector: cruciale informatie, voor u georganiseerd. Met Club Flanders houdt u de vinger aan de pols van de optiekwereld. De kennisavonden staan voor boeiende lezingen, brandend actuele onderwerpen en exclusieve workshops, in aanwezigheid van gerenommeerde experts. En tips voor een krachtige commerciële aanpak in uw winkel. 

 

De kennisavonden staan open voor zowel leden als niet-leden van Flanders Opticians, zonder verdere verplichtingen.

 

Een terugblik op een paar Club Flanders avonden.

Uw optiekzaak overlaten of een optiekzaak overnemen: er komt heel wat bij kijken. Niet alleen praktisch, financieel en administratief. Ook emotioneel en persoonlijk is het een groot moment.  Door elk aspect goed te bekijken, bent u helemaal voorbereid. Flanders Opticians bracht 3 experts rond de tafel voor een boeiende uiteenzetting. In de eerste editie van Eyeline Magazine VL van dit jaar kwamen een aantal ervaringsdeskundigen aan het woord.

Op 19 februari 2023 ging het nieuwe koninklijk besluit rond het beroep van Orthoptist en Optometrist in voege. Flanders Opticians kreeg vaak de vraag: hoe pas je de regelgeving toe in de dagelijkse praktijk? Het resultaat was een interactieve workshop met concrete tools en tips. U leest er meer over in de Eyeline 2-2024 en kan de tools downloaden op de website van Flanders Opticians.

 

In 2024 staat nog op de planning…

De impact van locatie. Heeft de ligging van uw winkel impact op uw omzet en winstgevendheid? En nog belangrijker: hoe stemt u uw marketingaanpak, uw productmix tot zelfs uw doelgroep af op uw locatie? Wat is de invloed van uw buren? Welke trends en evoluties merken we op?

Contactlenzen, een ‘verplicht’ onderdeel van uw aanbod of een meerwaarde voor uw winkel? Wat is de waarde van contactlenzen voor uw winkel? In marge, in omzet, als service, als product, als klantenbinding? Een eerste avond waarbij Flanders Opticians inzoomt op de meerwaarde van contactlenzen voor uw klanten en uw winkel. Hoe gaat u van een toonbankverkoop naar een service? En maakt u het verschil met de (online) budget spelers.

.

‘Join the Club’

Blijf op de hoogte van deze avonden en blijf als eerste op de hoogte van innovaties in de optiek- en retailwereld.

Flanders Opticians is de groeimotor voor zelfstandige opticiens. Blijf op de hoogte van hun kennisavonden en geef uw zaak een voorsprong in de markt van morgen met slimme diensten die u helpen groeien, van marketing tot administratie.

 

MEER INFORMATIE

www.flandersopticians.be

Neem contact op met Flanders Opticians:

ingrid@flandersopticians.be – 015 44 06 40