CooperVision Science in de schijnwerpers bij NCC 2024

Het thema van het Nederlands Contactlens Congres (NCC) 2024 is ‘Future Generation’, een aanvulling op het dynamische wetenschappelijke programma van CooperVision tijdens het evenement. CooperVision en zijn onderzoekspartners zullen meerdere artikelen presenteren die de oogzorgcategorie vooruit helpen, met een hoge klinische relevantie voor oogzorgprofessionals (ECP’s) wereldwijd. NCC vindt plaats in Veldhoven, Nederland op 10 en 11 maart, in samenwerking met de British Contact Lens Association (BCLA) voor het wetenschappelijke symposium.

 

“Onze wetenschap bij NCC richt zich op verschillende onderwerpen die van groot belang zijn voor ECP’s, waaronder een beter begrip van de contactlensreis van nieuwe dragers om uitval te verminderen, het voorschrijven van trends met betrekking tot de myopie-epidemie en methoden om de zichtprestaties van contactlenzen voor bijziendheid te evalueren. Ze maken deel uit van CooperVision’s toewijding om een evidence-based aanpak te gebruiken om de ooggezondheid voortdurend te verbeteren in samenwerking met de oogzorggemeenschap.”, aldus Francis Erard, CooperVision’s Vice President of Research and Development.

 

Nieuw onderzoek onder leiding van CooperVision heeft inzichten aan het licht gebracht die kunnen helpen voorkomen dat beginnende contactlensdragers uit de categorie vallen. ‘Understanding the Initial Contact Lens Journey and Consequences of a Protracted Experience‘ (Watson S, et al.) maakte gebruik van kwantitatief onderzoek (n=500) en kwalitatieve interviews (n=12) met zowel nieuwe contactlensdragers (≤12 maanden) als potentiële dragers (50:50 verhouding) om de verwachtingen en emoties van de drager te ontdekken.

De bevindingen wezen op meerdere mogelijkheden voor verbetering van de huidige procedures. Zo voelde de overgrote meerderheid (84%) van de patiënten zich niet zeker op de dag van hun eerste contactlensafspraak, maar minder dan de helft (45%) had informatie gekregen over wat ze van de praktijk konden verwachten. Langdurige trajecten als gevolg van het niet beschikbaar zijn van contactlenzen om dezelfde dag mee naar huis te nemen, een gebrek aan geconsolideerde praktijkbezoeken en personeelsbeperkingen rond contactlensinstructie waren ook problematisch. Twee derde (67%) van de potentiële dragers zou online kopen, het proces stopzetten of ergens anders heen gaan als het nodig was om meerdere keren terug te keren naar de praktijk.

CooperVision zal tijdens NCC ook papers presenteren over het gebruik van myopiecontrole-interventies in vergelijking met de prevalentie van bijziendheid, de prestaties van zijn DreamLite-orthokeratologielenzen®, gegevens van zijn meerjarige MiSight® 1 day klinische studie, kenmerken van contactlensbehandeling, prestaties van contactlenzen onder bijziendheid en het dragen van scleralenzen bij patiënten met droogheidssymptomen. Het bedrijf zal ook exposeren op NCC en zijn portfolio van inventieve producten demonstreren, zoals MyDay® daglenzen en clariti® 1 day lenzen die levens verbeteren, persoon voor persoon.

NCC wordt tweejaarlijks gehouden en wordt bijgewoond door oogzorgprofessionals, opleiders, onderzoekers en fabrikanten uit Nederland, Europa en de rest van de wereld. Ga voor meer informatie over de sessies en sprekers van het evenement in 2024 naar:

 

www.contactlenscongress.com

Tags: