Webinar over de invloed van de menopauze op ooggezondheid

Het webinar van de British Contatct Lens Association gaat over de impact die de menopauze kan hebben op de ooggezondheid van vrouwen. De sessie wordt gegeven door Dr. Stuti Misra en heeft als doel het bewustzijn van de algemene effecten van de menopauze te vergroten en oogzorgverleners en patiënten te informeren, zowel vrouwen als mannen. De sessie, getiteld ‘Menopause and its impact on eyes’, wordt gehouden op woensdag 18 oktober om 20:00 uur (19:00 uur Britse tijd).

Dr. Misra is werkzaam als universitair hoofddocent op de afdeling Oogheelkunde aan de Universiteit van Auckland. “Een optimale balans van verschillende hormonen is nodig om de integriteit van de traanfilm en de gezondheid van het oogoppervlak te behouden. Het begin van de perimenopauze en de menopauze hebben een aanzienlijke invloed op de huid- en oogfunctie, net als op de rest van het lichaam. Hoewel de algemene notie van verslechterende droge ogen bij postmenopauzale vrouwen bestaat, blijft er een schaarste aan klinische gegevens in de literatuur. Deze lezing gaat in op de verschillende veranderingen die het vrouwelijk lichaam ondergaat die het oogoppervlak gedurende het hele leven kunnen beïnvloeden – van puberteit, menstruatiecycli, anticonceptiegebruik en zwangerschap naar, tot slot, de stadia van de menopauze”.

Dr. Misra’s onderzoeksgebieden omvatten beeldvorming van het voorste segment, aandoeningen van het oogoppervlak, innervatie van het hoornvlies en ooggezondheid in de gemeenschap. Ze heeft 50 peer-reviewed publicaties op haar naam staan en ontving de Fulbright New Zealand Scholar Award en de Asia-Pacific Academy of Ophthalmology Achievement Award.

De sessie is voor iedereen toegankelijk. Eén CPD-punt is alleen beschikbaar voor BCLA-leden.

Om zich in te schrijven voor het webinar of lid te worden van BCLA bezoekt u www.bcla.org.uk.

Tags: