Tijdloze elegantie van Silhouette Eyewear

Silhouette heeft de kunst van esthetiek geperfectioneerd door design en hoogwaardige materialen te combineren. Hiermee heeft Silhouette een unieke positie ingenomen in de productie van zowel klassieke als innovatieve brillen, die aansluiten bij iedere tijdsgeest.

 

Laten we teruggaan naar 1964. In dat jaar begon Silhouette met een visie, namelijk de bril als hét accessoire. Vandaag de dag is Silhouette uitgegroeid tot een van de belangrijkste fabrikanten van lichte brillen van topkwaliteit, met oog voor details en unieke ontwerpen.

 

 

Silhouette ‘in Space’

In 1999 bracht Silhouette de lichtste bril op de markt, de Titan Minimal Art (TMA). Deze montuur-, schroef- en scharnierloze bril woog amper 1,8 gram. Al meer dan 35 jaar dragen astronauten tijdens hun ruimtereizen de brillen van Silhouette. Weinig brillen hebben zoveel verhalen te vertellen als de TMA. In 2000 vloog deze bril voor het eerst mee met NASA-astronauten en werd de TMA gekozen als de standaardbril voor astronauten met de aanduiding: ‘Certified Space TechnologyTM’. In datzelfde jaar werd de TMA dé musthave van het jaar. Al snel begonnen beroemdheden de bril te dragen. In 2010 werden de eerste TMA Special Editions uitgebracht. Samenwerkingen werden opgezet met bijvoorbeeld modelabels als Arthur Arbesser en Perred Schaad. Daarnaast ging Silhouette mee op wereldtournee met het Weens Filharmonisch Orkest.

 

Innovatie & kwaliteit

De brillen van Silhouette worden (grotendeels) met de hand gemaakt in Oostenrijk. Hierbij maken ze gebruik van de beste materialen en nieuwste technologieën, waardoor ze in staat zijn voortdurend innovatief te produceren. Ze hebben een revolutie teweeggebracht met de lichtheid van de brillen in combinatie met unieke ontwerpen. De ongelimiteerde keuzes aan monturen, kleuren en designs maken Silhouette zo uniek. Ze staan namelijk voor klassiek en innovatief design dat aansluit bij iedere tijdsgeest.

 

 

Duurzaamheid

Silhouette heeft altijd al de focus gehad op het milieu, sinds 1964. Hun missie: zero emissions. Bij hun hoofdkantoor en op de productielocatie gebruiken ze al 100 procent CO2-vrije, duurzame en milieuvriendelijke elektriciteit. De energie wordt opgewekt uit natuurlijke, hernieuwbare bronnen zoals wind, zon, lokaal opgewekte energie, en biobrandstoffen, en is vrij van zowel CO2 als kernenergie. Silhouette is toegewijd aan het investeren in schone energie voor de toekomst. De geplaatste zonnepanelen leveren ongeveer 15% van de elektriciteit die zij elk jaar verbruiken. Silhouette’s missie voor groene energie is nog maar net begonnen.

 

MEER INFORMATIE

www.silhouette.com