Recyclens programma voor alle daglenzen van BAUSCH + LOMB

Per jaar worden in de benelux ruim 150 miljoen daglenzen verkocht. en dat aantal blijft toenemen. Logisch, want hygiëne wordt steeds belangrijker en daglenzen dragen daar positief aan bij. Veel klanten vinden het dagelijks verversen van hun contactlenzen belangrijk voor hun ooggezondheid. het nadeel van daglenzen is echter dat er elke dag restmateriaal ontstaat in de vorm van de blister, de folie en de lens zelf. Om te voorkomen dat dit restmateriaal in het onge- scheiden huisafval terechtkomt, startte Bausch + Lomb vier jaar geleden met het Recyclens Programma. Blister, lens én folie worden via dit programma ingezameld voor recycling. De rol van de opticien is hierin heel belangrijk; de optiekwinkel is het inzamelpunt waar uw klanten hun opgespaarde restmaterialen kunnen inleveren. Goed voor het milieu, goed voor uw duur- zaamheidsimago en goed voor uw klantcontact. Ook de nieuwe Bausch + Lomb ULTRA® ONE DAY daglens maakt deel uit van het Recyclens Programma.

 

Ruim 150 deelnemende opticiens

Bas Voorzanger, Marketing Manager bij Bausch + Lomb Vision Care, is blij met het grote aantal deelnemende opticiens aan het Recyclens Programma.“Toen we bijna vier jaar geleden met het programma van start gingen, hadden we ons ten doel gesteld minimaal 150 lokale inzamelpunten voor de restmaterialen te realiseren. Dat aantal hebben we ruim gehaald en blijft gestaag groeien. Aandacht voor het milieu neemt gelukkig steeds meer toe en klanten reageren enthousiast op het programma, dat overigens voor zowel de opticien als de consument gratis is”.

Nieuwe duurzame producten

Bij de aanschaf van nieuwe Bausch + Lomb daglenzen krijgt de klant een recyclebare kartonnen inzamel- box mee om blister, aluminiumfolie en de lenzen in te verzamelen. Is de box vol, dan levert hij/zij deze bij de opticien in. Een goed moment voor extra klantcontact. Voor het inzamelen krijgt de opticien een speciale, her- kenbare verzamelcontainer voor in de winkel. De alu- miniumfolie gaat terug naar de producent die er weer nieuwe folie van maakt en het kunststof van blister en lens gaat naar een speciaal recyclingbedrijf dat het materiaal bewerkt tot een basisgrondstof voor nieuwe duurzame producten, zoals bijvoorbeeld tuinmeubilair of plantenbakken.

Alle kleine beetjes vormen een hele berg

“Het lijkt zo weinig”, stelt Bas Voorzanger, “het inza- melen en recyclen van een klein blistertje, een lensje en een stukje aluminium. Wat draagt dat nou bij aan een beter milieu? Maar stel je eens voor hoe hoog de berg restmateriaal van meer dan 150 miljoen daglenzen is. Als je je dat bedenkt, besef je pas dat we met elkaar juist heel veel bijdragen. Ik roep daarom nog meer opti- ciens op om mee te doen aan dit programma. Het kost niets, maar levert heel veel op: meer klantenbinding, een positief imago én het fijne gevoel dat u bijdraagt aan een schonere wereld”.

Word ook inzamelpunt

Wilt u meedoen? Vraag dan meer informatie bij uw Territory Manager of bij Customer Service van Bausch + Lomb:

+31 (0)20 2035020.