Het nieuwe Prodesign icoon ‘IRIS’

Prodesign Denmark werd in 1973 opgericht in Aarhus, Denemarken, op basis van de grondbeginselen van het maken van innovatieve designbrillen die zowel gericht zijn op functionaliteit als op visuele expressie. Wat 50 jaar geleden begon is nu uitgegroeid tot het grootste merk in Denemarken op het gebied van design.

 

Prodesign Denmark viert hun 50e verjaardag door een eerbetoon te brengen aan enkele van hun meest iconische monturen bij de lancering van hun nieuwe capsulecollectie. Het Deense Design Team is de uitdaging aangegaan om deze ICONS uit het verleden opnieuw te ontwerpen. Soms door simpelweg nieuwe, innovatieve materialen en technieken toe te voegen, soms door een origineel concept te herinterpreteren of door nieuwe vormen en kleuren toe te voegen.

 

 

IRIS

Toen IRIS bijna 20 jaar geleden voor het eerst werd gelanceerd, veroverde het de wereld stormenderhand. Dit supervrouwelijke concept met lasergesneden versieringen is een sieraad voor brillen, exclusief en decoratief in zijn mate van detail. Niet alleen de klanten waren er dol op, in 2006 werd IRIS 5104 genomineerd voor een SILMO d’OR. Vandaag de dag is IRIS nog steeds een favoriet onder velen, en is Prodesign Denmark blij om een bijgewerkte 2023 versie van het iconische concept te presenteren. Het komt in 3 vrouwelijke vormen; een gebaseerd op de originele 5104 vorm, een dieper gelegen vierkant, en een groot kattenoog. Alle vormen zijn ontworpen om de originele bloem tempel details perfect aan te vullen.

..

“IRIS is een echt icoon. Toen het op de markt kwam, viel het op door zijn vrouwelijke versieringen en details, en dat doet het nog steeds. Ik heb er een moderne versie van gemaakt, met respect voor het oorspronkelijke ontwerp. IRIS is een statement montuur, en een brillenkeuze die herinnerd zal worden.”
Nicoline Brock Jensen, ontwerper

..

Verbeterd materiaal met een verfijnd kleurenpalet

Het origineel was gemaakt van roestvrij staal, maar met deze lancering is er een overstap gemaakt naar titanium. Dit zorgt voor een meer exclusieve uitvoering voor de kwaliteitsbewuste, moderne vrouw. Titanium maakt een breder scala aan diepe levendige IP (Ion platting) – en vergulde kleuren mogelijk. Dit gecombineerd met de handgeselecteerde demi acetaten eindpunten, voegt een super vrouwelijk kleurenpalet toe aan dit concept. Sommige kleuren zijn vergelijkbaar met het origineel, terwijl andere een bijgewerkte en moderne twist hebben.

 

Trouw aan het origineel

IRIS was uniek en is dat nog steeds, daarom zijn er slechts enkele verbeteringen aangebracht. De gebogen voorkant is verfijnd om het draagcomfort te verhogen, en een nieuwe gedefinieerde hoek in de slapen zorgt voor een betere verstelbaarheid. De versierde details zijn hetzelfde, maar nu voegen de nieuwe levendige acetaat uiteinden een meer exclusieve afwerking toe.

 

www.prodesigndenmark.com