Colorstalgia van Maison Nathalie Blanc

Voor deze tweede reis door de COLORSTALGIA-collectie roept de Franse luxebril de iconen van de jaren 60 op. Een nieuwe gelegenheid om in herinneringen te duiken en vormen en kleuren te laten dansen, een oefening die ontwerpster Nathalie Blanc opnieuw tot in de perfectie beheerst.

Radicale rondingen
Voor deze nieuwe collectie is men toeschouwer van een dialoog tussen André Courrèges en Nathalie Blanc. Beide ontwerpers zijn non-conformistisch en avant-gardistisch. De modellen worden groter, de rondingen worden aangekleed met onverwachte collages! De ontwerpster vermaakt zich met haar model Violette, waarvan de ronde, voluptueuze en vlezige vorm je sprakeloos achterlaat!

Tijd voor XXL
In de jaren 60 zijn de vormen kunstwerken, oversized en pop, spelend met kleuren en plaat. Nathalie Blanc houdt van moderniteit en inventiviteit en gebruikt haar eigen handtekeningen, zoals haar omgekeerde brug, op het model Julie, een vintage oversized model waarvan de kleuren ons meevoeren in een uitbarsting van frisheid en vrolijkheid, zoals haar smaragdgroen.

De jaren 60: boeiend en invloedrijk
Françoise Hardy en Jacky Kennedy hadden de Agnès kunnen dragen, dit nieuwe paar om mysterieus te blijven en langs de paparazzi te lopen terwijl ze een chique stijl aannemen! Een origineel rompmontuur voor de stoutmoedigen en vrije geesten!

De jaren 70: kom dichterbij
Dit tweede hoofdstuk is helemaal in lijn met de collectie die afgelopen september werd uitgebracht. We maakten kennis met Adèle, het nichtje van Amber, die vorig jaar september werd uitgebracht; achthoekig en ronder dan de gefacetteerde Amber. Valentine, de enige optiek in dit opus, doet denken aan Germaine, reeds een icoon. U vindt dezelfde rondingen, de gecontroleerde onbalans van de lage veren, en voor dit voorjaar komt hij terug in een wijzere versie, meer gebogen en afgeschuind. In 2023 voert het luxemerk het detailwerk op. De slapen worden onthuld en komen naar voren en confronteren de zijkanten. Dit voorjaar jongleert Nathalie Blanc, verliefd op retro, tussen design en techniek om tijdloze stukken te creëren, altijd in de geest van de tijd.