Minamoto lanceert nieuwe collectie geïnspireerd door Japanse Zen-filosofie

Minamoto: dé naam voor originele Japanse brillen. De nieuwe moderne en elegante collectie combineert elementen uit de Japanse cultuur en geschiedenis met de Japanse Zen-filosofie. Het resultaat? Hoogwaardige titanium monturen die opvallend en comfortabel zijn. Minamoto concentreert zich op de essentie zonder concessies te doen aan kwaliteit; de montuurvormen zijn minimalistisch, maar met maximale aandacht voor detail.

 

De eerste twee collecties van Minamoto waren een groot succes. Iedereen was direct enthousiast over de authentieke Japanse stijl, de hoogwaardige materialen en de unieke decoratieve details. 10 nieuwe looks in de derde collectie combineren nu de stijl van Minamoto met frisse designinvloeden. De schoonheid van tegenstellingen is de belangrijkste inspiratiebron, afgeleid van de Zen-filosofie van ‘a-um’, wat het begin en het einde van dingen betekent. Tegenwoordig wordt de betekenis wat losser geïnterpreteerd als de beste combinatie van twee tegengestelde elementen. Materiaalmixen brengen deze essentie tot leven in opvallende monturen gemaakt van titanium en acetaat-titanium. Panto, geometrische en ronde modellen zijn elk vernoemd naar een wijs Zen-woord, wat hun pure Japanse oorsprong benadrukt.

De materialen bèta titanium en bio-acetaat zijn gebruikt in de collectie en bieden meer flexibiliteit en designvariatie. En zoals alle brillen van Minamoto zijn ook deze nieuwe modellen gemaakt van Japans titanium. Een ander hoogtepunt is het sumi-nagashi patroon, dat te zien is op sommige acetaatmodellen. Sumi-nagashi is een van de traditionele technieken die wordt gebruikt bij de productie van washi papier om vredige motieven zoals stromende rivieren af te beelden. Kenners van het merk weten dat dit speciale washi papier ook wordt gebruikt voor de brillenkokers, waardoor een geslaagde verbinding ontstaat. Omdat een lange levensduur een topprioriteit is voor Minamoto, zijn de neuspads van alle collecties gemaakt van puur titanium en hoeven ze nooit vervangen te worden. Om de monturen een luxueus tintje te geven en ervoor te zorgen dat ze harmonieus bij het gezicht passen, zijn de rosé- en goudkleurige monturen van de derde collectie voorzien van vergulde neuspads. De nieuwe collectie heeft ook een verbeterde antieke afwerking in de kleuren goud en grijs.

 

MN31024 – Kojitsu

Elke dag is kostbaar, beleef hem met een gul hart. Deze Zen- wijsheid inspireert het Kojitsu-montuur. Dit titanium montuur heeft een breed panto profiel en slanke veren versierd met unieke subtiele patronen. Verfijnd rosé- en antiekgoud en zacht grijs maken de lichte look compleet.

 

MN31025 – Shouko

Kijk eerst naar jezelf voordat je oordeelt over de mensen om je heen. Deze Zen- wijsheid inspireert het titanium Shouko montuur. Het zachte, vierkante voorstuk heeft een breed profiel, terwijl de slanke veren zijn versierd met een exclusief patroon. Shouko is verkrijgbaar in verguld, grijs en antiek goud en staat voor innerlijke wijsheid en tijdloze elegantie.

 

MN31026 – Chisoku 

Geleid door de Zen-wijsheid van accepteren wanneer genoeg genoeg is, belichaamt het Chisoku model een sereen gevoel van tevredenheid. De ronde rand met fijn patroon is gemaakt van bio-acetaat. Een klassiek patroon siert de hoekstukken. Deze  neo-vintage look is verkrijgbaar in antiek grijs, zilver en verguld.

 

MN31027 Byoujou 

Leef elke dag met een oprecht hart, vrij van afleidingen. Dit is de Zen-essentie van het Byoujou montuur. Het geometrische profiel met de rand van acetaat straalt een bijzondere charme uit. De hoekstukken zijn uniek dankzij een subtiel verfijnd patroon. Deze look is verkrijgbaar in antiek grijs, zilver en verguld.

 

MN31028 Denshin 

Spreek door je hart en geest – woorden zijn overbodig. Geïnspireerd door dit spirituele Zen-inzicht combineert het Denshin panto model sierlijke acetaat randen met een nylor constructie van titanium. Het model is verkrijgbaar in verguld en zilver. De antiek grijze versie heeft een prachtig sumi-nagashi patroon.

 

MN31029 Kyunen 

Bewandel je pad met geduld en volharding. Dit is het advies van Zen om je doelen te bereiken en tevens de inspiratie van het Kyunen model. Deze opvallende geometrische look combineert acetaat randen met een slanke nylor constructie van titanium. Het model is verkrijgbaar in verguld, zilver en roségoud, waarbij de roségouden versie is gecombineerd met een opvallend sumi-nagashi patroon.

 

MN31030 Ryusui 

Ga met de stroom mee – als een zacht getij. Deze serene Zen-woorden inspireren Ryusui, een modern panto montuur met acetaat ringen en een nylor titanium constructie. Het model is verkrijgbaar in antiek goud, zilver en verguld. De exclusiviteit van de zilveren en vergulde versie wordt benadrukt door prachtige sumi nagashi patronen.

 

MN31031 Shoshin 

Eerlijkheid en flexibiliteit zijn belangrijke elementen van de Zen-filosofie en worden belichaamd door het stijlvolle Shoshin panto montuur. Het acetaat voorstuk in rijk bruin, grijs en gedessineerd bruin wordt gecombineerd met slanke bèta titanium veren. Een sumi-nagashi patroon geeft het grijze model een stijlvolle touch.

 

MN31032 Ichie

Ontmoet andere mensen met oprechtheid, want elke ontmoeting in het leven is uniek. Het Ichie model in panto vorm brengt deze Zen-wijsheid tot leven. De voorkant is gemaakt van hoogwaardig bio-acetaat in bruin, grijs en antiek donker- bruin. Uitgewerkte patronen versieren de slanke titanium veren. Het sumi-nagashi patroon op het grijze model geeft het een exclusieve uitstraling.

 

MN31033 Waganse 

Glimlach en de hele wereld lacht met je mee. Het Waganse panto model laat zich leiden door dit opbeurende Zen-inzicht. Het acetaat voorstuk in gemarmerd grijs, bruin of Havana vormt een chique contrast met de slanke titanium veren. Gravures sieren de veren en er is een sumi nagashi patroon op het bruine en grijze model.

.

MEER INFORMATIE

www.minamoto-eyewear.com