BREAKING NEWS: Marcel Norbart en Willem Verhaagen verlaten Eye Wish

Van een niet nader te vermelden bron ontvingen wij vandaag onderstaande officiële, interne brief.

 

Beste collega’s,

Het afgelopen jaar zijn we er samen in geslaagd om belangrijke stappen te zetten in de richting van de systeem- en procesonafhankelijkheid van GrandVision. Onder leiding van de managing directors Marcel Norbart en Willem Verhaagen hebben teams uit Nederland, België, Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië en Ierland dit in vele duizenden uren mogelijk gemaakt.

We beginnen nu aan de minstens zo belangrijke fase van het optimaliseren van de processen en systemen en het opbouwen van de gezamenlijke organisatie.

In de afgelopen maanden is er steeds meer verschil van inzicht ontstaan over de inhoud en wijze van de volgende stappen. Vandaar dat Marcel Norbart en Willem Verhaagen in mei van dit jaar de investeerders hebben benaderd met de wens het bedrijf te verlaten. In de afgelopen weken is hiervoor gezamenlijk de koers uitgezet en zijn we, in de best mogelijke overeenstemming met beiden, tot het besluit gekomen dat Marcel Norbart en Willem Verhaagen het bedrijf per augustus 2023 zullen verlaten.

Holger Richter zal Marcel Norbart in zijn functies vervangen en zo zorgen voor een soepele overgang in deze fase. We zullen het bestuur de komende dagen ook lokaal verder versterken met lokale managementexpertise.

De retailstructuur van MPG met Eye Wish/GrandOptical & Optik Hallmann blijft de dragende pijler van ons bedrijf en we zullen deze samen met jullie – en in de bewezen voortdurende afstemming met de ondernemingsraad – verder uitbouwen om nog succesvoller te worden.

We willen Marcel Norbart en Willem Verhaagen persoonlijk en uit de grond van ons hart bedanken voor hun onvermoeibare inzet en de goede en vertrouwensvolle samenwerking. Zonder hun inzet was de overname en integratie van Eye Wish en GrandOptical niet mogelijk geweest. Wij wensen hen beiden het allerbeste in hun verdere privé- en professionele leven.

 

Met vriendelijke groet,

Florian Swatek

 

Algemeen directeur ORIG Management GmbH

MPG

Tags: