BCLA benadrukt kansen voor groei in contactlenssector

De nieuwe directeur van de BCLA, Rakesh Kapoor, een partner bij Specsavers-vestigingen in Wembley, Wembley Park, Edgware Broadwalk en Stanmore, en een gastdocent aan de Aston University, heeft zijn inaugurale toespraak gehouden om de sector aan te sporen tot betekenisvolle gesprekken na oogonderzoeken en het nastreven van betere visuele resultaten voor patiënten. De toespraak vond plaats op woensdag 29 november 2023 in het Royal College of Physicians in Londen, met als doel de kansen voor groei in de contactlenssector te benadrukken.

 

De lezing van één uur werd goed bezocht door branchegenoten, waarbij de resultaten van een enquête onder ECP’s werden besproken, terwijl Rakesh onderzocht hoe contactlensbedrijven in andere landen opereren en wat praktijkmensen daarvan kunnen leren.

 

Over Rakesh Kapoor

Rakesh Kapoor is al meer dan 20 jaar lid van de BCLA en was vanaf het begin van zijn carrière enthousiast om meer te leren over de grenzen van nieuwe ontwikkelingen, met name op het gebied van contactlenzen, omdat er veel nieuwe ontwikkelingen gaande waren in de jaren 90. Optometrie heeft sindsdien een lange weg afgelegd, en de BCLA biedt nu een schat aan kennis en inzichten op het gebied van droge ogen en  onderzoek naar myopiemanagement. Rakesh heeft al meerdere BCLA-conferenties bijgewoond in het Verenigd Koninkrijk, waaronder Torquay, Bournemouth en Birmingham. Wat hij het meest waardeert aan de BCLA is het gevoel van gemeenschap en de mogelijkheid om kennis en vaardigheden uit te wisselen. Als de huidige directeur van de BCLA is Rakesh vereerd ervoor te zorgen dat de organisatie blijft gedijen voor vele jaren.

 

“We should provide patients with the full range of refraction correction options, including contact lenses, and not assume that they will ask for them. Instead, we should notify them if they are suitable candidates. All stakeholders in the sector should support growth, which can only happen if we have better-trained, experienced ECPs, keep product choices simple, and have the ability to peer-review with relevant guidance and support from organisations such as the BCLA. I am confident in the sector, and I am sure that the BCLA will remain the ‘glue’ that brings all ECPs together with the industry. Let’s all focus on growing the sector to allow our patients to have a choice and deliver better vision outcomes.” – Rakesh Kapoor

 

MEER INFORMATIE

Voor meer details over hoe u lid kunt worden van BCLA en het programma van evenementen voor 2024 kunt ontdekken, kunt u de website bezoeken: www.bcla.org.uk

Tags: