Julbo gaat overeenkomst aan met wielerteam Groupama-FDJ

Voor 2023 kondigt Julbo een driejarige samenwerkingsovereenkomst aan met het professionele Franse wielerpeloton Groupama-FDJ, waarmee de ambitie wordt bevestigd om op het hoogste wielerniveau vertegenwoordigd te zijn naast een van de toonaangevende WorldTour-teams. Groupama-FDJ zal enkele van de grootste evenementen op de wereldkalender rijden, met de Tour de France als hoogtepunt van het seizoen. De renners van het WorldTour-team zullen worden uitgerust met helmen, terwijl de opkomende atleten in het lagere ‘La Conti’-team zowel een helm als een zonnebril zullen dragen. Dit partnerschap heeft tot doel Julbo als een belangrijke speler in de internationale wielerwereld te vestigen.

 

Een gedeelde passie voor prestaties

Een van de sleutelfactoren van dit partnerschap is de gemeenschappelijke waarden van Julbo en Groupama-FDJ. Allereerst hebben beide partijen een echte passie voor prestatie. Bij Julbo komt dit tot uiting in de high-tech onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten, met een afdeling die onophoudelijk werkt aan het aanbieden van producten die voorop lopen in innovatie, zoals de EVAD-1 connected bril of het onlangs uitgebrachte Reactiv 0-4 scherm. Voor de professionele wielerploeg Groupama-FDJ zijn het high-performance center en de R&D-unit in Besançon, Frankrijk de beste voorbeelden van deze verbintenis. Deze entiteiten zijn gewijd aan het optimaliseren van de uitrusting en de gezondheid van de renners zonder ooit in te leveren op het gebied van ethische principes.

 

Een logische vooruitgang voor Julbo

Het partnerschap met de professionele wielerploeg Groupama-FDJ is een logische volgende stap voor het merk, dat al een gevestigde waarde is in de wielerwereld en sinds 2021 David Gaudu ondersteunt. De behendige klimmer, die 4e werd in de Tour de France van 2022, gebruikt de RX-producten van het merk met ingebouwde lenscorrectie. Nogal een revolutie voor een atleet die tot nu toe moest trainen en koersen met slecht passende oplossingen. “Ze zitten comfortabel op het hoofd en verbeteren het zicht en het perifere gezichtsveld op het hele bovenlichaam aanzienlijk. Elke procent bespaarde vermoeidheid is een procent meer inspanning die je in de pedalen kunt stoppen. En elk detail telt”.
Dit jaar voegen Lenny Martinez en Bruno Armirail zich bij David Gaudu in de Julbo-rangen, met speciale Julbo-brillen. Het volledige team zal worden uitgerust met 2 verschillende helmen, ontwikkeld in de Juraregio van Frankrijk.

 

Lees hier meer over het partnerschap: https://www.julbo.com/en_gb/julbo-groupama-fdj

 

Tags: