100% gerecyclede en recyclebare demolenzen | Maison MOREL

Na verschillende maanden van onderzoek en ontwikkeling is MOREL trots te kunnen zeggen dat zij 100% van hun monturen hebben uitgerust met exclusieve RECYCLED en RECYCLABLE demonstratieglazen. Deze nieuwigheid is het resultaat van een samenwerking met een historische partner.

Maison MOREL streeft ernaar producten te ontwikkelen volgens een continu verbeteringsplan, om zijn sociale verantwoordelijkheid te bevorderen. In het kader van haar MVO-aanpak, gedragen door haar MOREL ENGAGEMENT manifest, heeft de brillenfabrikant zich met hun nieuwe demo glazen ook gebogen over een cruciaal probleem in het beroep. De plastic demonstratieglazen worden namelijk 100% van de tijd weggegooid door de opticien bij het plaatsen van correctieglazen op monturen. Door de glazen recyclebaar te maken wordt dit probleem getackeld.

De nieuwe demonstratielenzen, gemaakt van gerecycled acryl, vormen een opwaartse spiraal omdat ze oneindig recycleerbaar zijn. Daarom zal MOREL het gebruik van 6 ton traditioneel plastic vermijden. Dankzij dit initiatief kan het merk zich positioneren als de eerste Franse brillenfabrikant die een levensvatbare oplossing biedt voor dit probleem.

 

 

www.morel-france.com

Tags: