World Space Week 2022: Silhouette bundelt krachten met Alyssa Carson

‘S WERELDS JONGSTE ASTRONAUTE IN OPLEIDING DRAAGT DE BRIL DIE ASTRONAUTEN HET LIEFST DRAGEN

Met zijn innovatieve design is de Titan Minimal Art van Silhouette al meer dan 20 jaar de favoriete bril van astronauten in de ruimte. Dit model was van de partij op zo’n 70  ruimtemissies en bracht al een wereldschokkende 86.762 uur – of bijna 10 jaar – in de ruimte door.  De ultralichte (amper 1,8 gram) Titan Minimal Art heeft geen scharnieren en schroeven, wat de veiligheid van de astronauten aanzienlijk ten goede komt. Anders dan bij traditionele brillen bestaat er dus geen gevaar dat er schroeven of andere onderdelen loskomen in de ruimte. Aangezien Alyssa Carson wellicht ooit de ruimte in gaat en ze in het dagelijkse leven een bril met glazen op sterkte draagt, lag een samenwerking met Silhouette voor de hand.

Alyssa Carson is al bijna haar hele leven een visionair die haar zinnen heeft gezet op de ruimtevaart.  Met haar 21 jaar zou ze wel eens een van de eerste mensen op Mars kunnen zijn – een droom van haar sinds ze 3 is.  Op haar zevende ging Alyssa voor het eerst naar Space Camp, en er zouden uiteindelijk nog zes trips volgen. Vandaag is ze Astronautical Science Researcher aan het International Institute for Astronautical Sciences (IIAS), de auteur van So You Want To Be An Astronaut en de trotse oprichter van The Blueberry Foundation. Die stichting geeft les aan jonge mensen die geïnteresseerd zijn in STEM-opleidingen.

Lichtheid als bijzondere troef, hier op aarde en daarbuiten
Bij de start van de World Space Week was Alyssa te bewonderen met de nieuwe TMA – The Icon met getinte glazen op haar neus. Een inspirerende look in Spheric Silver die echt een gevoel van lichtheid opriep en liet zien dat ze klaar is voor elke nieuwe uitdaging.  Alyssa voelde ook de aantrekkingskracht van de modellen Cosmic Blue en Radient Rosegold met getinte glazen. Met het zachte kleurverloop van de glazen en de moderne, oversized vormen is de collectie TMA – The Icon met getinte glazen het perfecte vederlichte accessoire om dragers een levendige kijk op de wereld – en alles wat daarbuiten ligt! – te geven.

Kijk voor meer informatie en updates op het Instagram-account van Alyssa @nasablueberry en op @silhouetteeyewear.