Webinar: Richtlijnen voor screening op keratoconus

Tips en richtlijnen voor het screenen op keratoconus zullen worden gedeeld in een nieuw BCLA-webinar. Fakhruddin Barodawala FBCLA, een docent aan de SEGi Universiteit in Maleisië, zal het webinar getiteld ‘Screening voor Keratoconus – Review en Updates’ presenteren op woensdag 27 maart om 18:30 uur.

Het webinar zal ingaan op de verschillende instrumenten die beschikbaar zijn voor het opsporen van keratoconus en zal de recente vooruitgang in diagnostische technologieën belichten, evenals hun effectiviteit bij het vroegtijdig opsporen en monitoren van keratoconus.

Fakhruddin, die actief betrokken is bij onderzoek op het gebied van voorste oog- en contactlenzen, zal ook spreken over de ontwikkeling en effectiviteit van een Placido disc-attachment dat werd uitgeroepen tot winnaar van de beste posterwedstrijd tijdens de BCLA Clinical Conference die in juni 2023 in Manchester werd gehouden.

CPD-accreditatie is aangevraagd en is voor iedereen beschikbaar. Om een CPD-aanwezigheidscertificaat voor dit webinar te ontvangen, moet u a) het webinar voor de volledige duur bijwonen; en b) alle live vragen beantwoorden. CPD-certificaten worden binnen 10 dagen na het evenement per e-mail verzonden.

Fakhruddin heeft verschillende prijzen gewonnen en heeft onderzoekspapers gepresenteerd op nationale en internationale conferenties. Zijn bijzondere interesses zijn contactlenzen, optiek en slechtziendheid. Hij heeft meerdere onderzoekspapers en casusrapporten gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften. Fakhruddin, een Fellow van de BCLA, is ook verkozen tot lid van de Raad van Bestuur van IACLE. Hij werkt ook nauw samen met het Digital Learning Committee van de BCLA.

Om u te registreren voor de sessie, of om u aan te melden als BCLA-lid, gaat u naar www.bcla.org.uk.

Tags: