Vision Company | Nieuw glasportfolio tegen kleurenblindheid

“Wie contacteer je voor uitzonderlijke zaken?“, wanneer je deze vraag stelt aan een opticien dan is er een grote kans dat de opticien begint over Vision Company. Naast de uitbreiding van het glascatalogus met de Vision Specials voor extreem hoge sterktes en specifieke toepassingen, voegt Vision Company hier een extra toepassingsgebied aan toe. Vanaf heden kunt u bij Vision Company terecht om mensen met kleurenblindheid verder te helpen.

 

Wordt u exclusieve verdeler van de Kolorblind glazen?

Ondanks dat mensen kunnen leven met kleurenblindheid, kan het zien van meerdere kleuren toch een hele ervaring zijn. Denk maar aan het uitkiezen van rijp fruit (of het herkennen hiervan), een wandeling maken in de natuur, het zien van een film en meer. Met de Kolorblind glazen biedt Vision Company een oplossing voor mensen met ‘Protanopie’ en ‘Deuteranopie’.

 

 

Protanopie en Deuteranopie

Mensen met Protanopie zien geen rood, het gevolg hiervan is een verwarring tussen de kleuren rood, blauw en groen. Mensen met Deuteranopie zien geen groen, het gevolg is een verwarring tussen de kleuren rood en groen en bepaalde nuances in het grijs, paars of blauw.

Kleurenblinden zien zo’n 300.000 kleurnuances ten opzichte van de 1,5 miljoen kleurnuances die mensen zonder kleurenblindheid zien. Met de Kolorblind glazen haalt Vision Company resultaten tot 900.000 kleurnuances, 3 keer meer dan deze mensen zonder speciale glazen kunnen zien. Aan de hand van de testkit (met 2 verschillende kleurfilters) en uitgebreide Ishihara test gaat u samen met de klant op zoek naar de beste kleurfilter. De glazen zijn roze of violet. Om deze esthetisch af te werken wordt er een blauwe mirror coating opgelegd.

 

MEER INFORMATIE

Wenst u verdeler te worden? Neem dan contact op via: info@vision-company.be

www.vision-company.be