Vijfde winkel van Odette Lunettes geopend in Hasselt

Eyeline feliciteert Eline de Munck met de gloednieuwe Odette Lunettes Store in Hasselt. Op zaterdag 1 april opende zij de winkel aan de Hoogstraat. Na de outlet Store in Maasmechelen Village die sinds juni 2022 bestaat, opent er dus nu een nieuwe winkel van Odette Lunettes zijn deuren in de provincie Limburg. De nieuwe Store komt voort uit een samenwerking die Eline De Munck aangaat met een Limburgse opticien die Odette Lunettes al jaren in haar winkel verkoopt. De winkel van het Belgische brillenmerk in Hasselt krijgt ook een artistiek extraatje: enkel hier zullen twee unieke kunstwerken van de Belgische kunstenares Joke Verrelst te vinden zijn.

Eline De Munck: “Hello again, Limburg! We zijn zo blij dat we een nieuwe store openen in deze mooie provincie, deze keer recht in het winkelhart van Hasselt. De gastvrijheid die we hier al gevoeld hebben sinds de opening van onze winkel in Maasmechelen Village is ongelofelijk fijn. Ik kijk er enorm naar uit om de Hasselaren voortaan te verwelkomen in de Hoogstraat, op nummer 8. We hebben trouwens iets met 1 april denk ik: vorig jaar openden we op dezelfde dag onze nieuwe winkel in Knokke. En ook deze opening in Hasselt is zeker en vast geen 1 aprilgrap”.

Eerste partnership met B2B-partner van Odette Lunettes
Het Belgische brillenmerk blijft evolueren, zo ook met deze nieuwe Partnership Store. Het is immers voor de eerste keer dat Eline De Munck een partnership aangaat met een B2B-verdeler, in dit geval De Brilboutique. “We houden continu onze blik open voor interessante samenwerkingen. We kregen al geregeld de vraag van onze B2B-partners om mogelijke samenwerkingen uit te bouwen. We zijn daar achter de schermen mee aan de slag gegaan en dit partnership met De Brilboutique voor onze nieuwe Store is een mooi voorbeeld van zo’n eerste doorgedreven samenwerking. We openen de winkel voorlopig tijdelijk en hopen dat het Partnership-concept aanslaat”, vertelt Eline De Munck.

Concreet wil dit zeggen dat de Store in beheer van Odette Lunettes is en volledig de filosofie en het DNA van het Belgische brillenmerk uitdraagt. Het is De Brilboutique die zorgt voor het dagdagelijks uitbaten. Al zal Eline De Munck zelf ook geregeld in de winkel zijn. “Want dat blijft het mooiste aan mijn job: mensen helpen aan een nieuw montuur waar ze elke dag mee kunnen shinen”, aldus Eline De Munck.

De Brilboutique is reeds verankerd in Limburg en heeft op dit moment twee winkels in Kermt en Diepenbeek. “We zijn heel trots op deze unieke samenwerking met Eline De Munck en Odette Lunettes. Het geeft vertrouwen dat ze onze expertise hebben gekozen om de nieuwe winkel van Odette Lunettes dagdagelijks uit te baten”, vertelt Gythe Grosemans, zaakvoerster De Brilboutique.

Enkel in Hasselt: unieke kunstwerken van Joke Verrelst
De nieuwe Store in Hasselt krijgt een extraatje dat niet in de andere winkels te vinden is: twee unieke, op maat gemaakte kunstwerken van Joke Verrelst. De Belgische kunstenares staat gekend voor driedimensionale portretten in epoxy en giethars. “Bij een nieuwe opening hoort toch iets uniek, vinden we. We zijn enorm vereerd dat Joke Verrelst in haar typische stijl twee grote kunstwerken heeft gemaakt voor Odette Lunettes”. De twee kunstwerken zijn enkel te bewonderen in de Store in Hasselt en kunnen ook aangekocht worden.

Beeld: Odette Lunettes