Specsavers stopt in België

Specsavers sluit zijn deuren in België. De winkels zijn dan nog net geen jaar open geweest. Op 31 augustus om 18.00 uur gaan de drie winkels in Mortsel, Antwerpen en Wijnegem definitief dicht.

Aan De Telegraaf meldde Specsavers het volgende: “Toen we in 2022 de Belgische markt betraden, was ons doel potentiële kansen in een nieuwe markt te ontdekken, als logisch verlengstuk van onze activiteiten in Nederland. Hoewel we nog steeds geloven dat ons aanbod aansluit bij het Belgische publiek, ontwikkelen onze plannen in andere delen van de wereld zich in een snel tempo. Zo vraagt onze recente uitbreiding naar Canada onze volledige focus en toewijding”.

De van oorsprong Britse keten, opgericht in 1984, groeide uit tot een groot internationaal bedrijf, met zo’n 2.500 winkels in 11 landen. De uitbreiding naar België was het twaalfde land. Nederland, waar Specsavers zo’n 25 jaar geleden begon, telt op dit moment 144 winkels. Momenteel worden die omgetoverd naar een nieuw winkelconcept. Na het Verenigd Koninkrijk en Australië geldt Nederland als de derde omzetmarkt voor de optiekketen.

Bron: De Telegraaf
Credits: Specsavers Diemen
Fotografie: Mo Barends

Tags: