Monsieur Blanc: mannelijk enkelvoud

Tijdens de Internationale Optiekbeurs in Milaan, de MIDO, heeft Nathalie Blanc haar nieuwste collectie voor mannen onthuld. Voor het eerst sinds de oprichting in 2019 wordt de nieuwe collectie Monsieur Blanc exclusief gelanceerd, buiten de verschijningen van de damescollectie om.

Dit jaar heeft de Parijse ontwerpster besloten om de lijn opnieuw te lanceren met een meer technische en verfijnde collectie. Voor de nieuwe sterren Dominique, Yves, Maxime en Brice, echte stilistische en technische innovaties, ging de ontwerpster op zoek naar Japanse technologie en knowhow om unieke monturen aan te bieden. “Ik wilde me richten op mannen en hen rechtstreeks aanspreken, om aan hun verwachtingen en behoeften te voldoen. De Monsieur Blanc-man is een puntige en elegante man, op zoek naar het moeiteloze chique stuk. Hij heeft oog voor detail, hij wil een product dat lang meegaat en dus een onovertroffen kwaliteit”.

Nathalie Blanc, bekend om haar spel met kleuren en materialen, is altijd voorstander geweest van mannelijke/vrouwelijke garderobes, gemengde modellen en het spel van de geslachten. De vier nieuwe Monsieur Blanc-modellen met hun structurele lijnen zijn geïnspireerd op grote ontwerpers en architecten zoals Charlotte Perriand en Le Corbusier, die materialen en evenwichten confronteren en tegenover elkaar stellen om de drager maximaal comfort te bieden.

Voor deze vier nieuwe vormen is het acetaat dik en contrasteert het met de scharnieren. Voor het eerst worden de harpoenvormige scharnieren onthuld. Zo worden ze enkelvoudig met een innovatieve techniek en gepatenteerd door de ontwerper. De studs hebben een nieuw ornament van twee gefacetteerde vierkanten die de gezichten aankleden.

De ontwerpster heeft gekozen voor een breed palet van diepe en subtiele tinten. Een chique en elegante klassieke symfonie met meer onverwachte kleuren zoals overzees blauw, vlammend karamel en licht amberkleurig geel voor een resultaat dat altijd elegant en verfijnd is! In deze collectie zit ook het iconische groen, geliefd door Nathalie Blanc.

Het bèta-titanium metaal van de veren en scharnieren geeft ze een verend/flexibel effect. De gezichten staan tegenover de veren, waardoor een perfecte balans ontstaat. De veren zijn bewerkt en gegraveerd, ze vormen het middelpunt van deze collectie en zijn voorzien van twee verschillende omlijstingen. De eerste omlijning is gegraveerd met het exclusieve motief ontworpen door Nathalie Blanc en geïnspireerd op de lijnen en architectuur van het Bauhaus. Het tweede kader is voorzien van exclusieve zuivere lijnen van Nathalie Blanc. Deze twee details geven de producten een minimalistische, tijdloze en geraffineerde touch. Elk model is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren.