Modeontwerper Nicolas Fafiotte, voorzitter van de SILMO d’OR-jury

Nicolas Fafiotte, een modeontwerper die afkomstig is uit Oyonnax, het centrum van de Franse brillenindustrie, is enthousiast om de rol van voorzitter van de SILMO d’OR Awards op zich te nemen. Hij is nieuwsgierig om andere creatieve werelden te ontdekken. Als modeontwerper voor bijzondere gelegenheden voelt Nicolas Fafiotte zich zeer vereerd om zijn kritische en glamoureuze oog te richten op de genomineerde producten.

Nicolas Fafiotte is afgestudeerd aan de ESMOD School of Fashion Design, waar hij de eerste prijs in de categorie Haute Couture won. Hij heeft zijn opleiding in Parijs gevolgd, voornamelijk bij Emmanuel Ungaro, voordat hij in het begin van de jaren 2000 naar Lyon verhuisde. In de buurt van Place Bellecour opende hij zijn ontwerpatelier voor op maat gemaakte trouwjurken en avondjurken. Hij creëert uitzonderlijke kledingstukken voor speciale gelegenheden, die feestelijkheid uitstralen. Met zijn gevoel voor stijl en veeleisend perfectionisme trekt de ontwerper klanten aan.

Hoewel hij voortdurend in beweging is, is Nicolas Fafiotte voorzichtig bij het kiezen van samenwerkingen. Hij werkt regelmatig samen met andere merken om bijvoorbeeld een sieradenlijn, handtassen, accessoires en de spectaculaire looks van de ‘Live Show d’Etam Lingerie’ te creëren. Daarnaast heeft Nicolas de capsulecollectie ‘Pronuptia by Nicolas Fafiotte’ ontworpen, die werd gepresenteerd tijdens de Miss France-editie van 2022.

 

MEER INFORMATIE

Breng op 1 oktober een bezoek aan de SILMO d’OR ruimte bij SILMO Paris om de grote winnaars van 2023 te ontdekken.

www.silmoparis.com

 

BEELD: Nicolas Fafiotte © DMKF