Inaugurele IP-onderwijsbijeenkomst geprezen als een succes

Een baanbrekende sessie heeft een groep onafhankelijke voorschrijvers samengebracht om inhoud te creëren ‘voor artsen door artsen’ voor gebruik in scenario’s uit de praktijk.

Dr. Keyur Patel, klinisch directeur van Tompkins, Knight & Son Optometrists in Northampton, organiseerde de bijeenkomst van collega onafhankelijke voorschrijvende opticiens in het Millennium Gloucester hotel in Londen.

Hij zei: “Ik wilde een platform creëren dat onafhankelijke voorschrijvers samenbrengt, zodat we allemaal kunnen profiteren van elkaars ervaring, ideeën kunnen uitwisselen en ervoor kunnen zorgen dat we allemaal op een gezamenlijke manier handelen die de beste behandeling voor onze patiënten garandeert.

De nadruk lag op leren, maar in een ontspannen en gastvrije omgeving. Het was informeel maar leerzaam en de feedback was erg bemoedigend.

Onafhankelijk voorschrijven is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid en heeft een positieve invloed op de hele beroepsgroep, waardoor patiënten een betere toegang tot behandeling krijgen en tijd en geld worden bespaard in de gezondheidszorg”.

De sessie bracht een netwerk van oogzorgprofessionals samen om te discussiëren over behandeltrajecten voor verschillende aandoeningen.

Alan Hawrami, een gespecialiseerde optometrist die momenteel dagelijks in oogklinieken werkt, leidde de ochtendsessie waarin aandoeningen zoals uveïtis, allergie en herpetische oogziekten aan bod kwamen.

Een speciale middagsessie over glaucoom werd geleid door Irinder Khakha, oogheelkundig directeur bij Specsavers Opticians, terwijl Keyur zelf de inhoud van de collegiale toetsing voor het evenement creëerde.

De sessie werd geleid door Gajan Singh, directeur Onderwijs bij Out of the Box Optics, terwijl Elion Hyseni, oprichter en directeur van Clinical Eye Service ltd (CES) aanwezig was om zijn expertise te geven en vragen van afgevaardigden te beantwoorden.

Tags: