FACE A FACE – JAPAN NOW!

Een nieuw seizoen voor het Japanse avontuur! De FACE A FACE-ontwerpers vervolgen hun artistieke reis naar het hart van hedendaags Japans design met Shiro Kuramata, Issey Miyake, Rei Kawakubo en anderen. Het zijn allemaal ontwerpers wiens werk delicatesse combineert met een ontwrichtende esthetiek – een fascinerend contrast dat de visie van de JAPAN NOW-collectie doordringt.

Van de ontmoeting tussen de breedte en precisie van HAORI tot het snijden van de grondstof in CARAR, via de poëzie van REEDS of de ‘hoe techniek om te zetten in esthetiek’ met MATICS, elk van deze creatieve ontwerpen vertelt het verhaal van deze reis van natuur naar cultuur.

Een nieuw palet geïnspireerd door Japanse tuinen doordringt en versterkt de rondingen van de modellen in deze nieuwe collectie: van blauwgroen tot indigoblauw, via yuzu-groen en zelfs ‘Viva Magenta’-paarsrood met vleugjes azalea-roze. Al deze kleuren combineren en botsen met de exclusieve nieuwe materialen.

Durf creatief te zijn! Ga waar wordt heruitgevonden en poëzie wordt voordragen. Laat het onverwachte gebeuren. De FACE A FACE-filosofie.

 

HAORI
Een confectiekimono

Deze bril is een voortzetting van de verkenning van de kimono-esthetiek door het merk en remodelleert en herziet het iconische Japanse kledingstuk met originaliteit en nauwgezette aandacht voor detail.

De breedte van de mouwen wordt weerspiegeld in de volumes, gecombineerd met het slanke taillebanddetail op het montuur en langs de slapen. Een kleurenpalet geïnspireerd op kimonoprints verlicht het ontwerp, met rokerige kleurverlopen versterkt door effen kleuren stippen en grafische bloempatronen.

Een uiterst fantasierijk ontwerp om te dragen als een creatief, elegant kledingstuk.

 • Gemaakt in Frankrijk
 • Haori is een traditioneel jasje dat over een kimono wordt gedragen
 • Minimalistisch en expressief

 

CARAR
Rauw en natuurlijk. Een bril gemaakt van het materiaal.

Dit model heeft een onberispelijk nauwkeurig afgeschuinde verlijming en een handgepolijste afwerking. De kleur is op het frame aangebracht als een steen die uit een massief blok is gehouwen, alsof het stuk dat uit het blok is gehakt een fragment van de kleur onthult. Het brede veeruiteinde maakt het verhaal van het bewerken van pure materie compleet.

Over elkaar gelegde gekleurde plakjes geven deze bril zijn radicale aspect. Een palet van op de natuur geïnspireerde materialen varieert van stormachtig grijs tot een bruine hoorn die doet denken aan de dierenwereld.

 • Gemaakt in Italië
 • ‘Carar’ doet denken aan Carrara-marmer
 • Fijne natuurlijke materialen

 

REEDS
Zo delicaat en stevig als riet

Poëzie en precisie ontmoeten elkaar en sluiten vriendschap in de rondingen van de delicate REEDS. Geïnspireerd door de esthetiek van riet nodigen ze je uit om een duik te nemen in een Japans landschap: natuurlijke poëzie ontmoet geometrische strengheid. Een fijne, scherpe lijn van constante breedte loopt van het oog naar het eindstuk en geeft dit ontwerp zijn delicatesse en rigoureuze vakmanschap.

In lijn met de poëzie en verfijning van dit model, biedt het REEDS-palet een scala aan warme, rode of ‘pink uppercut’-kleuren. Bovendien is het model een ode aan de kleur van het jaar ‘Viva Magenta’.

 • Gemaakt in Italië
 • REEDS roept de fijnheid van rietstengels op
 • Een delicaat poëtisch ontwerp

 

MATICS
Zet mechaniek om in esthetiek

Mechanische componenten transformeren met een esthetische inslag: een gedurfde en creatieve keuze van de verbazingwekkende MATICS. Deze bril ontwricht graag de functionele onderdelen, zoals de normaal verborgen randsluiting, om ze beter tot hun recht te laten komen door kleur te gebruiken.

De esthetiek van de clip wordt opnieuw uitgevonden, de brug roept de volumes van een chassis op… Alles met vakmanschap dat net zo nauwkeurig en kostbaar is als Japans design. Of hoe zet alles op zijn kop zet met elegantie en passie!

 • Gemaakt in Japan
 • Titanium
 • Esthetische presentatie van de mechanische componenten