EMMANUELLE KHANH bundelt krachten met MAINS

MAINS en EMMANUELLE KHANH hebben hun creatieve krachten gebundeld voor een exclusieve samenwerking op het gebied van brillen voor zomer 2024. De samenwerking werd onthuld tijdens MAINS’ eerste London Fashion Week show en introduceert twee zonnebrillen die de tijdloze elegantie van EMMANUELLE KHANH, rijk aan erfgoed en savoir faire, op opmerkelijke wijze combineert met de eigentijdse streetwear-esthetiek van MAINS en zo een nieuwe standaard zet voor brillenmode.

Het oversized aviatorsilhouet is in beperkte oplage en met nauwgezette zorg vervaardigd in Oyonnax, het historische hart van ambachtelijk brillenambacht in Frankrijk. Het is geïnspireerd op vintage stijlen en is een eerbetoon aan de gedurfde persoonlijkheden van weleer; het roept de geest op van muzikale legendes zoals Miles Davis die een soortgelijk pilotenmontuur droeg. Elk detail is gemaakt om niet alleen het vintage tijdperk te eren, maar ook om een nieuw modetijdperk in te luiden.

De monturen zijn verkrijgbaar in twee verschillende kleurstellingen die exclusief door EMMANUELLE KHANH voor MAINS zijn ontwikkeld met Italiaans Mazzucchelli-acetaat. De eerste kleur, een betoverend zilverchroom dat doet denken aan klassieke raceauto’s, met een jaren ’90 twist en aangevuld met bijpassende zilverreflecterende chromen lenzen zorgt voor een fascinerende retro-futuristische esthetiek. De tweede kleur, glanzend ravenzwart, biedt een geraffineerde en ingetogen look die moeiteloos stijl uitstraalt, apart door de contrasterende gele doorschijnende glazen.

“MAINS en EMMANUELLE KHANH hebben een gezamenlijk streven naar moderniteit en moeiteloosheid; met Emmanuelle Khanh’s rijke erfgoed in de modewereld, die door de decennia heen is geëvolueerd van haar wortels in prêt-à-porter tot haar huidige opkomst in het brillen-domein, sluit dit perfect aan bij MAINS’ toewijding aan pure streetwear, die flirt met de couturewereld. Samen brengen we een collectie die de grenzen van de mode herdefinieert en een blik werpt op de toekomst van stijl”, zegt Eva Gaumé, Creative Director van EMMANUELLE KHANH.

Na hun debuut op de catwalk zijn er nu vijf paar van de glanzend zwarte kleur exclusief verkrijgbaar bij Dover Street Market in Londen, op een ‘see-now-buy-now’-basis, voor £400 / €450. De volledige collectie wordt in het voorjaar van 2024 gelanceerd.