Gecertificeerde duurzame brillen bij MIDO 2023

De CSE (Certified Sustainable Eyewear) Award is een prijs die door MIDO, in samenwerking met ANFAO en Certottica, is ingesteld om duurzaamheid in de wereldwijde brillenindustrie te eren. Alle exposanten op MIDO 2023 kunnen deelnemen aan deze eerste editie van de prijs door een zonnebril, brilmontuur of brillenkoker te nomineren. Een internationaal panel van deskundige juryleden zal de concurrerende producten beoordelen die, om in aanmerking te komen voor een overwinning, geproduceerd moeten zijn in overeenstemming met de principes van duurzaamheid.

Gerecycleerde materialen, minder verbruik in de productie- en distributieprocessen, maximalisering van de toeleveringsketen, eliminatie van afval, mate van recycleerbaarheid, gebruik van hernieuwbare bronnen en eventuele reeds behaalde certificeringen zijn slechts enkele van de criteria die de jury zal gebruiken om de eerste winnaars in de volgende 6 categorieën te bepalen:

  • CSE Award Sunglasses Europe
  • CSE Award Sunglasses Rest of the World
  • CSE Award Frames Europe
  • CSE Award Frames Rest of the World
  • CSE Award Cases Europe
  • CSE Award Cases Rest of the World

 

“Dit is een noodzakelijke stap in de brillenindustrie”, zegt MIDO-voorzitter Giovanni Vitaloni. In onze sector zijn er bedrijven die zich al lange tijd echt inzetten en actief zijn op het gebied van duurzaamheid (milieu, sociaal, economisch): Ik denk aan de grote spelers, maar ook aan onafhankelijke merken die produceren met een zo klein mogelijke impact op het ecosysteem. Ik denk dat we ons moeten verenigen, ons moeten laten inspireren door de ervaring van deze bedrijven, waar mogelijk verbeteren en bijblijven om de hele industrie in deze richting te laten groeien, met veel professionalisme en vastberadenheid. Deze prijs is een fundamentele mijlpaal voor ons, die echter niet het einde van deze reis afkondigt, maar de etappe van een pad dat in 2019 is begonnen en dat voor MIDO 2022 de ISO 20121:2012-certificering heeft verkregen, die het duurzame beheer van grote evenementen bewijst.”

 

Om deel te nemen aan MIDO 2023 moeten exposanten het online formulier invullen, dat van 15 december 2022 tot 15 januari 2023 beschikbaar is in de rubriek “Deelnemen” van de officiële website: https://www.mido.com/en/.

Vanaf 15 december kunnen exposanten het reglement downloaden, alle beoordelingscriteria bekijken en hun nominatie indienen.

 

 

Tags: