Duurzaam & eco-vriendelijk | Gespot tijdens Opti 2023

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en zorgvuldig omgaan met grondstoffen en hulpbronnen: ook tijdens Opti 2023 was er weer volop aandacht voor duurzaamheid. Hieronder NEUBAU eyewear en VAVA eyewear in de spotlight, een greep uit de eco-vriendelijke merken die we op 13, 14 en 15 januari in München tegenkwamen.

 

NEUBAU EYEWEAR

Natuurlijk konden we niet om het Oostenrijkse NEUBAU EYEWEAR heen. Sinds de oprichting in 2016 typeert hun merkfilosofie zich als ‘duurzame avant-garde’: innovatief, vernieuwend en vooroplopend in de verduurzaming van de optiekindustrie. Onlangs bereikte NEUBAU een nieuwe mijlpaal. Hun productiefaciliteit in Linz werd officieel CO2-neutraal gecertificeerd. “De stap naar een CO2-neutraal bedrijf was een lang traject met veel uitdagingen. “We zijn er trots op dat we deze mijlpaal nu hebben bereikt en zo een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de bescherming van onze planeet”, aldus Daniel Liktor, Managing Director van NEUBAU EYEWEAR.

Meer informatie: www.neubau-eyewear.com

 

VAVA EYEWEAR

Het Portugese brillenmerk VAVA Eyewear haalt zijn inspiratie uit de minimalistische stijl van de Bauhaus-beweging, een kunststroming die werd beïnvloed door het modernisme en opkwam als tegenhanger van art deco en art nouveau. Bauhaus-kunstenaars waren gericht op functionaliteit en het gebruik van eerlijke materialen en probeerden alle overbodige compositorische elementen te elimineren. Alleen lijn, vorm en kleur deden ertoe. Dat zien we terug bij VAVA. Zuivere lijnen en basisvormen die uitmonden in een uniseks product. Volgens VAVA is dat een van de wegen naar de toekomst: vooruitgang die losstaat van ras, geslacht en leeftijd. VAVA ontwerpt op een bewuste, duurzame manier, door gebruik te maken van high-tech oplossingen die 100% recyclebaar zijn.

Meer informatie: www.vavaeyewear.com

 

Waarom duurzaam en eco-vriendelijk ondernemen?

Bekijk onderstaande video:

 

www.opti.de