Brillen op holistische wijze bekeken | Opti BOX AWARD 2023

De opti BOX AWARD voor jonge innovatieve labels uit de monturenbranche ging in mei in première en wordt in januari opnieuw gehouden. De opti BOX AWARD wordt samen met partner eyebizz op zaterdag 14 januari 2023 op de beurs gehouden. Op deze datum komen de vakbezoekers live te weten wie de waardige opvolger van Leinz Eyewear wordt. De criteria aan de hand waarvan de internationale jury haar beslissing zal nemen zijn ‘Innovatie’, ‘Design & Functie’ en ‘Duurzaamheid’.

 

.

Alle deelnemende start-ups zijn duurzaam en maken gebruik van natuurlijke materialen, moderne productieprocessen, korte toeleveringsketens en lokale productie. Hun design is functioneel – tijdloos, individueel, gepatenteerd en binnenkort in première. En als het gaat om ‘Innovatie’ zijn de kandidaten voor de opti BOX Award 2023 allemaal even indrukwekkend. Het zal voor de internationale jury van de opti BOX AWARD niet eenvoudig zijn om op 14 januari 2023, de tweede dag van de opti-beurs, een beslissing te nemen. Deze keer zullen Dr. Jürgen Bräunlein, hoofdredacteur en vertegenwoordiger van de award partner eyebizz, en opti Exhibition Director Bettina Reiter in de jury worden bijgestaan door de Franse eyewear blogger Anne-Sophie Lapettite (AnSoStyle), die alleen al op Instagram bijna 100.000 volgers heeft. Meer steun komt van opticien en ambassadrice van haar vak Sabrina Oberlander (BRILLEN.werke) uit Zwaben. Zoals u ziet, is er niet alleen veel expertise aanwezig bij de start-ups die meedoen aan de tweede opti BOX AWARD, maar ook in de jury van deskundigen.

De prijsuitreiking vindt zaterdag 14 januari 2023 om 14.30 uur live plaats in het opti BOX Café (hal C2). De winnende start-up ontvangt een tegoedbon ter waarde van € 1.000 voor de huur van een beursstand op de opti 2023 en 2024 en marketing- en PR-ondersteuning van partners eyebizz en Ebner Media Group.

Alle aangemelde labels zijn terug te vinden via :

www.opti.de/opti-box-award/die-teilnehmer-der-opti-boxen-2023/

 

Bekijk hier een terugblik van Opti 2022:

 

www.opti.de