Sigmund & Carl: een uitermate interessante nieuwkomer in het premiumsegment

In april 2018 verwelkomt neubau eyewear, een jong brillenmerk van brillenfabrikant Silhouette International uit Oostenrijk, een zeer interessante nieuwkomer in het premiumsegment. De zonnebril Sigmund & Carl heeft alles in zich om een verpletterende indruk te maken. Het ongewone design is vooruitstrevend, terwijl er zoals altijd is gedacht aan de perfecte pasvorm.

De beroemde psychoanalytici Sigmund Freud en Carl Gustav Jung waren het in hun theorieën dan misschien zelden met elkaar eens, maar er was één ding waar ze hetzelfde over dachten: beiden waren ze dol op opvallende, ronde brillen. Freud gaf de voorkeur aan polymeer, terwijl Jung meer van metalen monturen hield. neubau eyewear heeft zich door deze twee grote namen laten inspireren, met de extravagante zonnebril Sigmund & Carl als resultaat. Dit model is een samensmelting van de monturen die deze beroemde meesterbreinen droegen. De ogen blijven beschermd, terwijl men bewonderende blikken van anderen oogst.

Het speciale scharnier van neubau, dat hier voor het eerst is toegepast, is een perfecte combinatie van vorm en functie. Ook het neubau-logo is erin verwerkt, waardoor er een derde dimensie ontstaat. Het model is met precisie vervaardigd en zal vele harten veroveren dankzij het vloeiende gebruiksgemak en de geïntegreerde groef. Die maakt de hellingsgraad gemakkelijk aanpasbaar, waardoor de drager de buiging van de brilarmen naar wens kan verstellen. In de details zitten enkele verrassende elementen verborgen. Denk maar aan de verdikte neubau- opdruk, die alleen te zien is als de brilarmen zijn ingeklapt. Links staat NEU, rechts BAU. Zelfs de naald die in de brilarmen is geïntegreerd, is meer dan alleen een functioneel element dat een optimaal comfort biedt. De vorm sluit aan op de rest van het model, waardoor de naald deel uitmaakt van het design en tegelijk de uitstraling van het merk kracht bijzet. Het onderdeel schijnt licht door aan de binnenkant van de brilarmen, in de metaalkleur van het montuur.

Sigmund & Carl is vervaardigd van titanium, roestvrijstaal en natural PX. Dat laatste is een duurzaam materiaal met olie van de plant ricine en heeft alle eigenschappen die we al kennen van andere Silhouette producten. Zo is het licht, flexibel en slijtvast, maar ook bestand tegen de schadelijke effecten van zweet en cosmetica. De uniseks zonnebril Sigmund & Carl is leverbaar in drie verschillende kleurencombinaties: snow-white matte/silky rose, black coal matte/eclectic silver en black coal matte/glorious gold.

Ook het brillendoosje, dat is gemaakt in samenwerking met het merk ANY DI uit München, is een blikvanger. De ANY DI Suncover is het eerste doosje dat aan een handtas kan worden bevestigd. Al het polyester dat is gebruikt voor de ANY DI x neubau eyewear Suncover is gerecycled. Deze blikvanger is dus het perfecte duurzame accessoire voor de Sigmund & Carl.

Meer informatie

neubau-eyewear.com/en/home