Samenwerking Max Mara en kunstenaar Shantell Martin

“Prism in Motion”’ is een samenwerkingsproject met kunstenaar Shantell Martin ter ere van de Max Mara Spring/Summer 2017 Eyewear Collectie.

Samenwerking

Max Mara kondigt vol trots haar samenwerking met visueel kunstenaar Shantell Martin aan. Het unieke project “Prism in Motion”, vormt de perfecte vertaling van Shantell Martin’s handschrift waarvan de herkenbare stijl een samenspel is tussen speelse, maar bewust gekozen lijnen en woorden. Het resultaat? Max Mara zonnebrillen die getransformeerd zijn tot draagbare kunst.

Prisma

“Prism” staat symbool voor de vele facetten van de hedendaagse Max Mara vrouw. Geïnspireerd op de perfect geproportioneerde samensmelting van ronde en rechthoekige vormen, reflecteert deze bril de harmonische balans tussen vrouwelijkheid en kracht, esthetiek en functionaliteit, instinct en ratio. Toen Shantell haar gedachten liet vloeien over de betekenis die het woord prisma (prism) voor haar heeft, was emotie het eerste dat er in haar op kwam. En wel de emotionele verbintenis tussen cirkels en lijnen. Haar eerste pentekening was dan ook die van lijnen die als het ware cirkelvormige rondjes willen draaien.

Optyl

Shantell’s originele kunstwerk werd digitaal gereproduceerd in 1000 verschillende onderdelen, die nu vervolgens ieder voor zich op een uiterst vrouwelijke, uit Optyl vervaardigde, cat-eye zonnebril prijken. Optyl is een door Safilo geregisterde handelsnaam voor een uniek materiaal. Voor deze Max Mara Shantell Martin zonnebrillen (MM/SM), werd de Optyl technologie gebruikt om de minutieuze papierfragmenten uit het oorspronkelijke kunstwerk in iedere bril te verwerken. Hetgeen geresulteerd heeft in een gelimiteerde 1000 stuks tellende capsulecollectie, waarbij iedere bril genummerd is en een uniek deel van het kunstwerk uitmaakt.

 “Wear the [art]work, walk away with it and experience it in a completely new way” – Shantell Martin

Meer informatie

www.safilogroup.com