Perret Schaad voor Silhouette

De Oostenrijkse brillenfabrikant Silhouette strikt opnieuw een succesvol modelabel voor een speciale editie. Deze keer werpt ‘Perret Schaad voor Silhouette’ een nieuw licht op de iconische Silhouette Titan Minimal Art. 

We genieten van het stadsleven met zijn snelle ritme en diversiteit, maar we bepalen ook zelf onze richting door uit de vele mogelijkheden een levensstijl te zoeken en te kiezen waar wij van houden.

Liefde voor minimalisme

De Oostenrijkse brillenfabrikant Silhouette en het succesvolle ontwerpersduo Johanna Perret en Tutia Schaad delen een voorliefde voor minimalisme. Jan Rosenberg, CEO van Silhouette, over dit vierde project met een modelabel rond de iconische Titan Minimal Art – The Icon: “Perret Schaad focust zich net als Silhouette op individualiteit, en dit principe is de basis voor de functionele maar perfect gevormde ontwerpen van het label. De iconische Titan Minimal Art – The Icon van Silhouette deelt hetzelfde DNA.”

De hippe ontwerpers Johanna Perret en Tutia Schaad maken kledingstukken met scherpe contrasten voor de stedelijke trendsetters. Hun stijl is gebaseerd op de interactie tussen kleuren, materialen en vormen. De ontwerpers uit Berlijn (die door de modewereld vaak worden vergeleken met Jil Sander) hebben hun stempel op de samenwerking met Silhouette gedrukt.

Roland Keplinger, hoofdontwerper bij Silhouette, licht toe: “De samenwerking met Johanna Perret en Tutia Schaad was erg inspirerend en we zaten als ontwerpers al vlug op één lijn. Het was bijzonder interessant om hun modetechnieken en onze technische knowhow te zien versmelten … Dat is ook dé basis voor deze uitzonderlijke creatie.”

‘Print On Lens’- technologie

De innovatieve technologie van Silhouette en het nieuwe concept van Perret Schaad bood een basis om het iconische brilmodel Titan Minimal Art – The Icon te herontwerpen. De speciale editie ‘Perret Schaad voor Silhouette’ ziet eruit als een bril met een volledige rand, maar biedt het traditionele draagcomfort van de Titan Minimal Art. Dit alles was mogelijk dankzij de ‘Print On Lens’- technologie van Silhouette, waarbij het montuur rechtstreeks op het glas geprint wordt. Daarnaast zorgen de uitsnijdingen voor een dynamische en tegelijk luchtige look.

Krachtige kleurencombinaties

De zonnebrildragers hebben keuze uit vier krachtige combinaties van kleuren voor een eigen kijk op de wereld: koper met oranje- blauw, messing met mintgroen, donkerrood met grijs en goud met karamel. Het bijgeleverde brillendoekje in de onmiskenbare minimalistische stijl van Perret Schaad staat garant voor een kristalhelder zicht.

‘Perret Schaad voor Silhouette’ wordt gelanceerd tijdens de modeweek in Berlijn in januari 2018. De nieuwe collectie zonnebrillen wordt er tijdens hun presentatie voorgesteld.

Meer informatie

www.silhouette.com/perret-schaad