‘Formula Drive’ rekent af met nachtelijke verblinding

Omdat verkeersveiligheid voor ons allemaal van groot belang is, stelt Vision Company u het ‘Formula Drive’ glas voor. Een unieke symbiose tussen een nieuw materiaal, een glas met een ingebouwde UV-filter tot 420nm, een nieuwe coating (Iprotection Blue GT + de low-flex-coating)en het gepersonaliseerd design. 

Verblinding: gevaar in het verkeer

Het menselijk oog is uiterst gevoelig voor verblinding. Zeker in het verkeer komen wisselende lichtomstandigheden heel vaak voor, onder meer door de lichten van tegenliggers. Onze ogen worden tijdelijk verblind waardoor ons reactievermogen aanzienlijk afneemt. Naast deze tijdelijke verblinding, kampen ook tal van mensen met nachtmyopie of nachtblindheid.

Deze beide soorten van verblinding leiden tot een waar gevaar in het verkeer. Wanneer een bestuurder 1 seconde verblind wordt terwijl die een snelheid van 100km/uur rijdt, heeft hij of zij eigenlijk 28.78m blind gereden. Veel autobestuurders voelen zich onzeker in het verkeer bij schemer of ’s nachts. Met de ‘Formula Drive’-glazen van Vision Company wordt rijden in het donker opnieuw een plezier.

Wat maakt Formula drive uniek?

Bij de ontwikkeling van het ‘Formula Drive’- glas heeft Vision Company gefocust op verschillende onderdelen. Niet enkel de coatings werden geoptimaliseerd, maar ook het materiaal waaruit het brilglas gemaakt is. Het brilglas bevat een ingebouwde UV filter, deze filtert tot wel 420nm van het hoogenergetisch licht. Hierover is een coating aangebracht: de i-protection Blue GT. Deze coating zorgt op twee manieren voor ontspiegelde glazen: enerzijds wordt het blauwe licht gefilterd, anderzijds ontstaat door Glare technologie meer contrast en een betere kleurwaarneming. Als laatste troef wordt er een extra Low-flex-coating toegevoegd aan de binnenzijde van het glas. Deze zorgt ervoor dat storende reflecties door zijdelingse lichtinval vermeden worden.

Door dit samenspel wordt met meer dan 60% van het storend hoogenergetisch licht komaf gemaakt. Formula Drive is nu verkrijgbaar bij Vision Company in Orgalit® 1.6 en Orgalit® 1.67, unifocaal en progressief in de gekende premium designs.

Vraag nu uw verkoopondersteunende tools aan bij uw glasadviseur.

Meer informatie

www.vision-company.be/