De nieuwe zonnebrillencollectie 2018 van Ørgreen

In de geschiedenis van de moderne architectuur vinden we enkele van de stoutmoedigste uitdrukkingen van visionair ontwerp – gekenmerkt door een onderzoek naar vorm en ruimte terwijl het de functionaliteit kruist. De erfenis leeft nog steeds voort, niet alleen via vele majestueuze architectonische wonderen overal ter wereld, maar ook via de voortdurende invloed op hedendaags design, mode en kunst.

Ørgreen is verheugd de lancering aan te kondigen van een nieuwe capsulecollectie van zonnebrillen die twee van de grootmeesters van de moderne architectuur viert: Eero Saarinen en Ludwig Mies van der Rohe. De Duits-Amerikaanse Mies van der Rohe (1886-1969) was een leider van de modernistische beweging, die hij zowel als toegepast architect, ontwerper en opvoeder aan de beroemde Bauhaus-school leidde. Als auteur van het aforisme “less is more”, geloofde hij in een uitgeklede benadering van ruimte en vorm. Saarinen, van Fins-Amerikaanse origine, ontwikkelde samen met Mies van der Rohe een specifiek neo-futuristische visie op modern design, die de esthetiek van nieuwe technologieën omarmt en toepast op industrieel ontwerp en architecturale projecten.

Tussen Mies van der Rohe en Saarinen zien we de onverzadigbare drang om te breken uit het verleden en juist het design zuiveren voor een beter leven. Dit ethos resoneert sterk met Ørgreen, die voorstander is van een minimalistische benadering van brillenontwerp gecombineerd met hoge handgemaakte kwaliteit en duurzaamheid sinds de oprichting in 1997. In deze collectie is de geest van deze architecturale meesters vertaald in twee verschillende stijlen: een afgerond rechthoekig frame voor mannen en een rond frame voor dames. Beide worden aangeboden in verschillende kleurencombinaties, van monochrome frames in Mat Navy en Sandblasted Honey Gold tot veelkleurige frames, in navolging van de subtiel sensuele kleurblokkering van de modernistische architectuur. De kenmerkende Japanse titanium frames van Ørgreen roepen verder een architecturale gevoeligheid op in de ontwerpen die schoon, eenvoudig en elegant zijn.

Eero

Van de Gateway Arch in St. Louis tot de iconische ‘sokkelzetel’, de Fins-Amerikaanse architect Eero Saarinen nam de taal van het architectonisch modernisme aan en gaf het een futuristische draai. Deze stijl eert deze speelse gevoeligheid in een paar ronde zonnebrillen voor vrouwen, aangeboden in drie gewaagde multi-color mat fronten – van blauw en groen tot mosterd en marine.

Mies

“Minder is meer”, zei Mies van Der Rohe ooit – en als de laatste directeur van de Bauhaus-school was de architect en de ontwerper gretig voorstander van eenvoud van modernistisch design. Deze stijl breidt deze gevoeligheid uit tot een elegante zonnebril voor mannen in afgeronde rechthoekige vorm. Van Mat Black en Sandblast Honey Gold tot Mat Vanilla en Blue, Mies van Der Rohe wordt aangeboden in twee monochrome en drie multi-gekleurde frame fronten, en vier verschillende chroomlenzen.

Meer informatie

www.orgreenoptics.com