Strategisch partnerschap Brien Holden Vision Institute en Mark’ennovy

Het Brien Holden Vision Institute en Mark’ennovy Personalized Care kondigen een strategisch partnerschap aan om Myopia controle en presbyopie aan te pakken.

Het Brien Holden Vision Institute, een vooraanstaand translationeel onderzoekscentrum op het gebied van zichtcorrectie en mark’ennovy, de toonaangevende fabrikant van op maat gemaakte premium contactlenzen maken met trots bekend een Strategische Alliantie te zijn aangegaan. Ze hebben een exclusieve, wereldwijde licentieovereenkomst getekend om een nieuwe zachte, silicone hydrogel contactlens op de markt te brengen. Deze lens wordt ontwikkeld om oogzorgspecialisten van over de hele wereld een oplossing te bieden voor de twee grootste uitdagingen van dit moment: Myopie Management en Presbyopie.

De verwachting is dat in 2050 de helft van de wereldbevolking myopisch is. Met een verwachte gemiddelde leeftijd van 45 jaar tegen 2045, heeft Europa de bevolking met de hoogste “gemiddelde leeftijd” ter wereld. mark’ennovy en Brien Holden Vision Institute zijn van mening dat het de hoogste tijd is om de resultaten bij de aanpak van deze visuele afwijkingen te optimaliseren. Dit kan door middel van technische innovaties in het ontwerp van contactlenzen en door verbetering van de productieprocessen.

Om dat te bereiken hebben mark’ennovy en Brien Holden Vision Institute besloten hun krachten te bundelen. Brien Holden Vision Institute ontwikkelt nieuwe lensontwerpen en mark’ennovy fabriceert de op maat gemaakte contactlenzen met de grootste precisie. Dit geeft oogzorgspecialisten de mogelijkheid om op elk uniek myopisch of presbyope oog een lens aan te passen met ongeëvenaarde precisie en visueel comfort.

Met deze nieuwe samenwerking levert mark’ennovy de geavanceerde productiecapaciteiten die het mogelijk maken om voor een aantrekkelijke prijs individueel vervaardigde lenzen in grote hoeveelheden te maken. Het Brien Holden Vision Institute zorgt op zijn beurt voor innovatieve, gepatenteerde lensontwerpen van zeer hoge kwaliteit, zoals  “EDOF” (extended depth of focus).

CEO en Oprichter van mark’ennovy, George Sarrouf, over de samenwerking: “Sinds de oprichting in mei 1997 is het doel van mark’ennovy altijd geweest om zich te onderscheiden van gestandaardiseerde massaproductie. Dat doen we door ons te richten op complexere oogafwijkingen als astigmatisme en presbyopie, waarbij de nadruk ligt op premium kwaliteit en service. Met de hulp van het Brien Holden Vision Institute kunnen we nieuwe mijlpalen bereiken op het gebied van zichtcorrectie en de levenskwaliteit van onze klanten verbeteren.

Yvette Waddell, Chief Operating Officer bij het Brien Holden Vision Institute, voegt daaraan toe: “We zijn heel erg blij om de samenwerking met mark’ennovy aan te gaan. Het tilt de productie van contactlenzen met onze nieuwe EDOF designs voor myopie en presbyopie management naar een hoger niveau. De lenzen worden speciaal op maat gemaakt voor elk unieke oog. Maar wat misschien nog belangrijker is is dat we hiermee de ontwikkeling van myopie bij kinderen kunnen vertragen en daarmee het risico op permanente zichtvermindering kunnen verminderen. Op die manier pakken we de dreigende crisis in de mondiale volksgezondheid aan.”

Mark’ennovy en Brien Holden Vision Institute zullen samenwerken met topspecialisten van over de hele wereld om de introductie van het product voor te bereiden. De datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

Meer informatie

communications@markennovy.com

Stephen Davis: + 61 450 661 695,   s.davis@brienholdenvision.org