Mustsee in Londen: Cubitts

Ga je binnenkort naar Londen? En ben je benieuwd naar een toffe optiekhotspot? Dan tipt Eyeline Magazine je graag over een hotspot in de Britse hoofdstad die je gewoonweg móét bezoeken: Cubitts.

Cubitts is een brillenatelier dat is opgericht in het jaar 2012. In het atelier maken zij op geheel traditionele wijze de meest schitterende brillen. Het zijn zeer exclusieve brillen, gemaakt van onder andere acetaat, buffelhoorn en goud. Maar Cubitts is niet alleen een atelier waar brillen worden gemaakt. Het is tegelijkertijd een optiekzaak. De klant kan er bijvoorbeeld ook terecht voor oogmetingen.

Monturen

De brillen van Cubitts zijn elegant en exclusief. Klanten kunnen een reeds bestaand model kopen, maar ze kunnen ook een geheel gepersonaliseerde bril laten ontwerpen.

Je zou verwachten dat er aan deze exclusieve brillen vervolgens ook een behoorlijk prijskaartje hangt. Dat valt mee! De eenvoudigste brillen worden al voor 125 pond verkocht, inclusief glazen.

St. James Collection

De St. James Collection is speciaal gemaakt voor de locatie van Cubitts in het Jermyn St Atelier. Dit ligt in de Jermyn Street van Londen, dichtbij de grote winkelstraten Regent Street en Oxford Street. Het atelier is sinds augustus geopend en is daarmee ook de nieuwste store. De winkel heeft een prachtige, industriële, trendy en avontuurlijke inrichting.

De St. James Collection bestaat uit zestien verschillende vormen. De klant kiest een vorm die hij graag wil hebben, en vervolgens kan hij uit 175 kleuren van acetaat of buffelhoorn kiezen. Op die manier kan een gehele unieke bril ontworpen worden.

Gold fever

Het Cubitts Atelier in de Jermyn Street biedt ook gouden brillen van 18 karaat. De klant heeft keuze uit eindeloos veel combinaties. De klant kan onder andere zijn neusbrug kiezen, vorm van de glazen en de veren.

King’s Cross

Als je dan toch in Londen bent, breng dan ook een bezoekje aan de werkplaats van Cubitts bij King’s Cross (Caledonian Road 97). Hier kun je zien hoe de bril van A tot Z gemaakt wordt. De bril ondergaat van ontwerp tot eindresultaat, maar liefst 50 stappen. Erg interessant om te bewonderen!

Meer informatie

www.cubitts.co.uk

Bekijk onderstaande sfeerimpressie.