Leica Camera start met ofthalmische glazen in samenwerking met Novacel

Leica Camera AG heeft zijn bedrijf uitgebreid. Sinds 1 oktober verkoopt de producent van Wetzlar ook brilglazen, naast camera’s, cameralenzen en sport oogproducten. De kwalitatieve Leica monturen worden in samenwerking met Novacel gemaakt en geproduceerd in Frankrijk. 

Novacel en Leica hebben de handen ineengeslagen en zijn samen het productieproces aangegaan vanuit de fabriek in Château-Thierry (Aisne). De glazen van Leica zullen oplopen in stappen van 0.125 dpt, terwijl een zeer strakke tolerantie van ± 0.10Dpt gehanteerd wordt.

De glazen zullen verder voorzien worden van een AquaDura coating. Deze coating wordt ook al gebruikt in de verrekijkers van Leica en beschermen het glas tegen water, vuil en schade.

Zoals Andreas Kaufmann, voorzitter van de raad van toezicht van Leica Camera AG, zegt: “Leica heeft al meer dan honderd jaar expertise kunnen bieden voor de beste foto’s en visuele ervaringen. Brilglazen zijn de volgende logische stap om te nemen”.

Rüdiger Düning, president en CEO van Novacel voegt hieraan toe: “We zijn erg trots op deze samenwerking met Leica. Samen hopen we een innovatieve en vooruitlopende range in premium ofthalmische glazen te kunnen bieden”.

De glazen zijn sinds 1 oktober beschikbaar en in het begin alleen in geselecteerde opticiens in Duitsland, Frankrijk, België, Oostenrijk en Zwitserland. De rest van Europa zal in 2018 volgen.

Meer informatie

www.leica-camera.com