Johnson & Johnson heeft de overname van Abbott Medical Optics (AMO) afgerond

Johnson & Johnson heeft de overname van Abbott Medical Optics (AMO) afgerond. AMO’s Surgical Busines en Eye Care Business bedrijven zullen toetreden tot Johnson & Johnson Vision Care, Inc., producent van ACUVUE® contactlenzen en deze twee bedrijven zullen samen worden aangeduid als Johnson & Johnson Vision.

De overname

Johnson & Johnson heeft aangekondigd dat de overname van Abbott Medical Optics (AMO), een volledige dochteronderneming van Abbott, is afgerond. De overname (ter waarde van 4.325 miljard dollar) was oorspronkelijk aangekondigd op 16 september 2016, en omvat oogheelkundige producten in de drie gebieden van de patiëntenzorg: staaroperatie, laser refractieve chirurgie en gezondheid van de ogen van de consument. Deze productlijnen zullen zich nu voegen bij de wereldwijd toonaangevende ACUVUE® contactlenzen. De gecombineerde organisatie zal opereren onder de merknaam van Johnson & Johnson Vision (J & J Vision).

Wereldleider

Deze bundeling van de wereldwijde leiders in contactlenzen en chirurgische oogheelkundige apparatuur is een belangrijke stap in de richting van Johnson & Johnson’s lang bestaande strategie om een leider op het gebied van ooggezondheid te worden, en bij te dragen aan het verbeteren en herstellen van het zicht van meer mensen over de hele wereld. Johnson & Johnson Vision zal nu in staat zijn om de omvangrijke krachten en expertise van elke organisatie te benutten – en kunnen putten uit de enorme hoeveelheid middelen en expertise van Johnson & Johnson – om zich te richten op de behoeften van u en uw klanten.

Met de toevoeging van AMO’s wereldberoemde oogchirurgie business, is J & J Vision klaar om een wereldleider te worden in ooggezondheid” zei Ashley McEvoy, Company Group Chairman, Johnson & Johnson Consumer Medical Devices. “Het zicht is kostbaar, het is een zintuig dat mensen het meest vrezen om te verliezen. Door te chirurgische oplossingen aan boord te brengen kunnen we het zicht van meer patiënten over de wereld verbeteren en herstellen.”

Meer informatie

Indien u nog vragen mocht hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw gebruikelijke aanspreekpunt.