Galleria Safilo, het nieuwste digitale museum gewijd aan eyewear

Een debuut op MIDO 2017! www.GalleriaSafilo.com is het nieuwste digitale museum in een wereld die geheel is gewijd aan brillen, de geschiedenis en technologie, en haar eeuwige charme. Een project dat de rol van Safilo Group als de historische leider en oprichter van de Italiaanse Eyewear benadrukt. Safilo wordt beschouwd als de voorloper van de industrie. Maar het is ook het bedrijf dat een van de belangrijkste particuliere brillencollecties bezit, verzameld over de jaren, in herinnering van de historische eigenaar Guglielmo Tabacchi.

Digitale wereld

Iedere bezoeker van Galleria Safilo krijgt de gelegenheid om zich te registreren en een persoonlijke galerij te maken. Kies een favoriet uit de driehonderd unieke Safilo’s die online staan en download de afbeelding. Bijvoorbeeld de bril die Elvis Presley, Madonna of Elton John hebben gedragen. Maar ook oude en hedendaagse kunstwerken. Ze zijn allemaal ingedeeld per genre (oud, modern, actief, beroemdheden, lifestyle, kunst en wetenschap), historische periode (van de zeventiende tot en met de eenentwintigste eeuw) of merk (Safilo, Polaroid, Carrera en Smith). Alle producten kunnen worden gedeeld via de sociale netwerken. Tag je vrienden en betrekken hen bij jouw ontdekking.


Bril van Elton John

Expositie

Naast de vaste collectie – die steeds verder zal worden uitgebreid – heeft Galleria Safilo ook een evenementenkalender met tijdelijke tentoonstellingen, gewijd aan locaties, persoonlijkheden, nieuwe of niet-vertoonde objecten die van belang zijn voor de optiekwereld. Safilo biedt ook de kans aan haar klanten, verzamelaars en modemerken om met elkaar samen te werken en gebruik te maken van deze unieke expositieruimte, die wereldwijd kan worden geraadpleegd.


Wandelstok met telescoop

Het ontstaan van Galleria Safilo

Galleria Safilo werd ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met RedFarm en Cantiere di Comunicazione, een bedrijf van Group Take. Het is een project dat aansluit bij het ‘2020 Strategic Plan’ van het bedrijf. Het is bedoeld om het erfgoed en de traditie van het vakmanschap te verbeteren en te behouden, samen met digitale visie van het bedrijf. In feite is GalleriaSafilo.com bedoeld als een plaats om Safilo’s ruimte van ideeën, producten, technieken, verhalen en innovatie te behouden en te delen.

Het is een lange geschiedenis, die teruggaat tot 1878, toen Angelo Frescura een molen omvormde tot de eerste Italiaanse brillenwerkplaats. Dit groeide vervolgens uit tot het bedrijf dat dit jaar op de Consumer Electronics Show in Las Vegas ‘SafiloX’ lanceerde, het eerste ‘brain sensing eyewear platform’ middels mentale focus.


Eerste bril van Safilo

Meer informatie

www.GalleriaSafilo.com