Essilor voor zevende jaar op rij in top 100 meest innovatieve bedrijven

Essilor staat opnieuw in Forbes’ “100 most innovative companies” lijst. Essilor weet sinds 2010 een plek te bemachtigen in deze prestigieuze lijst van innovatieve investeerders. 

Innovatie is erg belangrijk om een bedrijf te laten groeien. Essilor anticipeert naar de behoeftes van de klant en investeert in innovatie en technologie. Het bedrijf werkt samen met verschillende onderzoekers wereldwijd om betere oplossingen te bieden voor oogzorg, ongeacht de woonplaats of het inkomen.

Zes kernpunten

Essilor focust zich op zes kernpunten, namelijk: verziendheid onder senioren, bijziendheid onder jongeren, visuele gezondheid, zon, gepolariseerde en meekleurende glazen en de ontwikkeling van innovatieve salesmodellen.

“Essilor heeft zich altijd gericht op de klant”, aldus Laurent Vachoret, President en Chief Operating Officer bij Essilor International. “Innovatie is erg belangrijk voor ons. We hebben dan ook maar één doel: om slecht zicht wereldwijd terug te kunnen dringen”.

Een van de innovaties die Essilor recentelijk heeft doorgevoerd is de ‘Varilux X serie’. Dit progressieve glas is gemaakt voor generatie X, die geboren zijn tussen 1965 en 1980. Deze generatie is erg druk en digitaal en moet hierin niet tegengehouden worden door een slecht zicht. Ook heeft Essilor ‘Eyezen’ ontworpen. Verschillende wetenschappelijke inzichten zijn in dit glas verwerkt, om vermoeidheid te voorkomen en blauw licht te filteren.

Forbes’ innovatie 

“World’s Most Innovative Companies” benoemt de honderd meest innovatieve bedrijven, die succesvol zijn en in de toekomst succesvol zullen worden. De lijst is gebaseerd op de “innovation premium”, een meetlat voor de verwachte innovatie die het bedrijf gaat brengen.

Meer informatie

www.essilor.nl