Een veilige samenwerking tussen Shamir Nederland en Wiley X

Wiley X Eyewear is 30 jaar geleden gestart met als rode draad: veiligheid. Dit betekende in eerste instantie vooral veiligheidsbrillen voor militairen en wetshandhavers. Later werd dit succesvol uitgebreid naar sportbrillen voor jongeren en volwassenen. Wiley X staat voor Absolute. Premium. Protection. en beschermt tegen zon, stof, wind en puin. Voor extreme (outdoor) sporten, maar ook zeer toepasbaar bij sporten als squash, wielrennen, hardlopen, skiën, vissen en jagen. 

Sinds SILMO werken Shamir Nederland en Wiley X samen. Shamir levert al jaren de RX-glazen van Wiley X, nu lanceren ze het volledige portfolio in Nederland.

30 jaar verdediging van het ene veld naar het andere

In 1987 begon Wiley X, Inc. zijn zoektocht om een ​​wereldleider te worden in onderzoek, ontwikkeling en marketing van beschermende brillen en handschoenen voor militaire, wetshandhavings- en civiele markten. Het succes van Wiley X escaleerde snel toen commerciële markten die afhankelijk zijn van impactbestendigheid, de hand begonnen te leggen vanwege de enorme reputatie die Wiley X inmiddels had op de markt voor militaire- en wetshandhaving.

Deze markten zijn jagen en schieten, motorrijden, vissen, wandelen, fietsen en diverse extreme sporten. Hoewel gevestigd in Livermore, Californië, Amerika, bouwde Wiley X in 2007 een kantoor in de stad Vemb, Denemarken om alle markten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten te voorzien van brillen.

 Stijl en bescherming

Wiley X is de enige premium zonnebrilfabrikant ter wereld wiens volledige lijn voor volwassenen de OSHA-normen voor beroepsveiligheid overschrijdt. Onder licentie produceert Wiley X ook 100% ANSI-gecertificeerde veiligheidsbrillen voor ’s werelds meest iconische merken zoals Harley Davidson, John Deere, Remington en 5.11 Tactical. Oogbescherming voor het dagelijks leven werkt echter alleen als mensen het willen dragen. Daarom blijft Wiley X toegewijd om stijlvolle eyewear te creëren die voor vrijwel elke gelegenheid gewenst is.

Meer informatie

www.shamir.nl
www.wileyx.eu