Een blik op de succesvolle samenwerking tussen Longchamp en Marchon Eyewear

Frans in de genen, het bereik reikt wereldwijd. Iconisch merk Longchamp is een samenwerking aangegaan in eyewear met Marchon, een van ’s werelds grootste fabrikanten en distributeurs van brillen en zonnebrillen. Tijdens SILMO werd de nieuwe brillencollectie gelanceerd en enthousiast door het publiek ontvangen. Men kijkt nu al uit naar de nieuwe Spring Summer Collection 2018.

Volgens Jean Cassegrain, CEO van Longchamp, was eyewear het missende element om het silhouet van de Longchamp-vrouw compleet te maken. Het uitbrengen van een brillencollectie was daarom voor het modehuis een logische stap.

Het succes van de brillencollectie ligt hem in het ontwikkelen en innoveren in de functionaliteit en niet in materialen. Er wordt een connectie gecreëerd tussen het merk, de bestaande productcategorieën en de nieuwe brillencollectie. Het uitgangspunt is het ontwikkelen van een relatie met het type vrouw die de collectie draagt en haar levensstijl.

Het Longchamp merk is actief, gaat om het bewegen, het in de stad zijn en om het reizen. Het gaat om deze connectie omdat de zonnebrillen ook een accessoire zijn die worden gebruikt tijdens het reizen en wanneer men buiten is.
Een ander element in het DNA is de know-how en de kwaliteit. Het savoir-faire en de kennis zit hem in de lederwaren. Er wordt gelet op de frisse afwerking en de kwaliteit in details.
Het modehuis staat bekend om haar vouwbare tassen, Le Pliage,  en haar functionaliteit, uitvoerbaarheid en speelsheid. Dit zijn allemaal belangrijke elementen binnen Longchamp en op die manier is er met Marchon een opvouwbare zonnebril ontworpen. De inspiratie is Frans. Niet alleen omdat Longchamp is gevestigd in Parijs maar ook omdat het huis het favoriete merk is van de Franse vrouw. Longchamp is blij de visie te delen met alle vrouwen, wereldwijd.

Volgens Nicola Zotta, president van Marchon, is Longchamp een prachtige toevoeging aan het globale merkportfolio van het bedrijf. Marchon ontving fantastische feedback en werd geprezen door partners en klanten om de nieuwe product designs. De collectie wordt gelanceerd in Longchamps thuismarkt, Frankrijk, en zal snel in de wereldwijde boetieks te vinden.

Meer informatie

www.marchon.com