De trends voor uw interieur

Ieder jaar laten we u de trends zien voor de winkelinterieurs van de toekomst middels de input van architect en ontwerper Jos Baijens. Dit jaar brengt niet veel direct nieuws, al zien we wel dat de oogzorguitstraling steeds belangrijker wordt. De industrielook en de vintagetrend blijven populair, al zijn ze minder makkelijk te realiseren dan menigeen denkt.

1. INDUSTRIELOOK

Rauw en puur gebruik van materiaal en kleur; betonvloer, alle techniek te zien tegen een zwart bouwplafond, staalprofiel-kozijnen en veel ruw eikenhout; zie hier een trend vanuit de mode en reclamebranche dat langzaam in de retail, dus ook in de optiek-beleving doorbreekt. Trendy interieurstijl met een beperkte levensduur omdat consumenten dit beleven als een tijdelijk moment.

2. VINTAGERETRO

Het is toch jammer dat je in de zero’s net de jaren 60-en 70 spullen bij het grof vuil gezet hebt, dat is nu een trend qua inrichtingssfeer met de nadruk op beleving van duurzaamheid, gezelligheid en hergebruik door middel van veel opnieuw chinees-geproduceerde retrokopie meubels en accessoires, ook in retailbeleving wordt deze stijl veel gecombineerd met de industrielook. In de optiek zeer goed toepasbaar als informele shop-in-shop advieshoek.

3. OOGZORGUITSTRALING

Staat lijnrecht tegenover de eerste twee trends; zuiver paramedische uitstraling is veel strakker, witter en verzorgerder qua ruimteafwerking en inrichtingselementen, kleur en materialen zijn duidelijk anders en tijdlozer. De verwachting van consumenten voor wat betreft oogzorg en optiek is veel meer dan alleen een belevingssfeertje van een gezellige koffiebar. Brilmode en zorgvuldig meerwaardeadvies is meer persoonlijker dan een trendy ruimte.

4. PERSOONLIJKE INTERIEURBOUW

Maatwerk in ontwerpen van de inrichting, maakt dat een ruimte perfect op de persoon en zijn onderscheidend vermogen in de hardbevochten optiekmarkt gerealiseerd kán worden. Inrichting en meubels op maat is een visie die al veel trends ‘overleefd’ heeft en altijd te combineren is met iedere trend.

 

1. industrielook Ingersoll 2. industrielook of vintagelook, optiek Groesbeek, ontwerp: Bureau Baijens 3. Ellerman optiek en oogzorg , Almere 4. persoonlijke interieurbouw, Bogaerts optiek, ontwerp: Bureau Baijens

Meer informatie

www.baijens.nl